ANTI NATO PROTEST: O ulasku u NATO moraju odlučiti građani - Volim Podgoricu

ANTI NATO PROTEST: O ulasku u NATO moraju odlučiti građani

Prema procjenama organizatora oko pet hiljada građana došlo je na plato ispred crnogorske Skupštine kako bi protestovali protiv NATO integracija. Procjene policije govore da ih je oko hiljadu.

Sa protesta je poručeno da odluku o ulasku u Sjevernoatlantski savez treba da donesu isključivo građani na referendumu. Okupljanje je završeno čitanjem testamenta Svetog Petra Cetinjskog. Protest je protekao bez incidenata, a obezbjeđivala ga je policija.

Okupljeni su nosili zastave Srbije, Nove srpske demokratije, Radničke partije, kao i Krstaš barjake. Na protest je sa liderom Nove Andrijom Mandićem stigao i Momir Bulatović.

Organizatori su sa bine pozdravili sveštenikeJovana Plamenca i Mihajla Backovića.

Okupljenima se obratio i Radan Nikolić izUdruzenja boraca ratova 90-ih i rekao da je “ova vlast poslala vojnike u rat 1991. .

Okupljeni skandiraju “ubice, ubice”, “Milo, lopove”, “Rusija” i “Putine”..

Ljubo Komatina iz Murina, koji je ostao bez oca u NATO bombardovanju kazao je da se Crna Gora branila.

protest1

Istaknut je transparent “Mi nismo za rat, a vi?”

Protestanti su došli i iz drugih crnogorskih gradova, a nekoliko autobusa je parkirano ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja.

protest2

Na protestu večeras nije Pokret za promjene, a predstavnici Pokreta za neutralnost su došli samo kao učesnici. Na njihove uslove da na protestu ne učestvuju vjerska lica nije odgovoreno pozitivno, pa su odbili da učestvuju kao organizatori.

Obezbjeđenje kod ambasade SAD je pojačano, a nekoliko policajaca pod punim uniformama čuva i ambasadu Albanije u centru grada.

protest3

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić kazao je da Crnoj Gori nije potrebno članstvo u NATO. On je dodao da pozivnica za članstvo “nije upućena državi, već vrhu režima”, ističući da odluka o članstvu u Alijansi mora biti donijeta na referendumu.

protesti8

protesti7

protesti6

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com