DF organizuje nove proteste 20. i 23. decembra - Volim Podgoricu

DF organizuje nove proteste 20. i 23. decembra

Demokratski fornt organizovaće 20. i 23. decembra proteste ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, odlučilo je Predsjedništvo tog političkog saveza.

“Predsjedništvo DF-a je, na danas održanoj sjednici, analiziralo sve aspekte teške političke krize nastale zbog nespremnosti aktuelnog režima da se odrekne od dugogodišnje sistemske i organizovane krađe izbora, zloupotreba državnih resursa i službi i političke korupcije, i zaključilo da se isključivo politikom protesta i demokratskim pritiskom može doći do formiranja prelazne Vlade i održavanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori”, saopšteno je iz DF-a.

Kako su rekli, imajući u vidu da je DF, bez prekida, u protestima za formiranje prelazne Vlade od 27. septembra na kojima se zajedno sa desetinama hiljada slobodnih gradjana, bori za osnovna ljudska prava i fer i slobodne izbore, i da smo odložili protestne skupove u Podgorici kako bi ostavili prostor ostatku opozicije da se kroz pregovore izbori za prelaznu Vladu, a kako od toga najvjerovatnije neće biti ništa,  Predsjedništvo DF-a je donijelo odluku da se i u nedjelju 20.12.2015. godine i u srijedu 23.12.2015. godine organizuju dva protestna skupa u Podgorici.

“Predsjedništvo DF-a, na ovaj način, ohrabruje sve slobodnomisleće i prodemokratske strukture u zemlji da nam se pridruže u borbi za prelaznu Vladu, kao jedinog realnog mehanizma za sprečavanje izbornih krađa, pritisaka, ucjena i malverzacija i dokazuje da politika demokratskih, mirnih, nenasilnih, ali upornih i odlučnih protesta, nema alternativu u borbi za demokratiju i slobodu”, saopšteno je iz tog saveza.

Takođe, Predsjedništvo DF-a  je potvrdilo raniju odluku da poslanici DF-a, do daljnjeg, neće učestvovatati u radu Skupštine Crne Gore.

“Predsjedništvo DF-a poziva sve građane Podgorice da se masovno priključe mirnim i nenasilnim protestima i daju svoj doprinos borbi za slobodu, demokratiju i promjene, bez kojih nema prosperiteta za našu državu, našu djecu i porodice”, zaključeno je u saopštenju DF-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com