Haos u Prištini! - Volim Podgoricu

Haos u Prištini!

Haos iz kosovskog parlamenta se nakon nekoliko sati prenio i na prištinske ulice gde građani, od jutros okupljeni ispred zgrade Skupštine, kamenjem gađaju policiju.

Pristalice opozicije su nakon saznanja da je počelo skupštinsko zasijedanje bez prisustva opozicije, prvo gađali kamenicama prozore na zgradi parlamenta, a potom i da dovlače kontejnere, javili su prištinski mediji.

Pristalice opozicije su parlament zasule i crvenom farbom.

Kosovska policija je saopštila da je u današnjim neredima u Prištini oštećeno šest vozila i da je uhapšeno troje nasilnih demonstranata.

Na sajtu Policije Kosova precizira se da je u neredima u Prištini oštećeno pet službenih vozila, od kojih je jedno zapaljeno, kao i jedno civilno. Demonstranti su, kako se dodaje, tokom protesta bacali molotovljeve koktele na jedno blindirano vozilo i na dva patrolna, a neki su pokušavali da blokiraju saobraćaj u Prištini uz upotrebu vozila i kontejnera.

Trojica nasilnih demonstranata lišeni su slobode, navodi se u saopštenju.

Kamenice su zatim usmjerili i ka pripadnicima policije kojima su u pomoć pritekli specijalci.

Policija i specijalci zajedničkim snagama potiskuju građane ka centralnom gradskom trgu Maka Tereza i sporednim gradskim ulicama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com