Katnić demantuje: Nije tačno da se Miloš Marović nagodio sa tužilaštvom - Volim Podgoricu

Katnić demantuje: Nije tačno da se Miloš Marović nagodio sa tužilaštvom

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić demantovao je pisanje nezavisnog dnevnika Vijesti da se jedan od osumnjičenih za korupcionašku aferu u Budvi Miloš Marović nagodio sa tužilaštvom da provede 10 mjeseci u zatvoru i da plati 380.000 eura

“Specijalno državno tužilaštvo obavještava javnost da nijesu tačni navodi iz navedenog teksta koji se odnosi na zaključenje Sporazuma o priznanju krivice sa Miloša Marovića u pogledu visine i vrste kazne. U Specijalnom državnom tužilaštvu u toku je istraga protiv okrivljenog Marovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – zloupotreba službenog položaja putem pomaganja izvršenog na organizovan način. Podsjećamo da je riječ o postupku koji je proglašen tajnim”, navodi se u reagovanju.

Specijalno državno tužilaštvo je još jednom ukazalo da tačne informacije za medije i ukupnu javnost, u vezi sa radom Specijalnog državnog tužilaštva mogu jedino da se dobiju putem zvanične komunikacije štampanih i elektronskih medija sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

Zbog zdravstvenih komplikacija Miloš Marović prebačen je iz Istražnog zatvora u Klinički centar Crne Gore gdje je uz nadzor zatvorskih sprovodnika, zadržan radi daljeg liječenja.

Sin predsjednika Političkog savjeta Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića osumnjičen je za malverzaciju oko prodaje zemljišta od 26.000 kvadrata u zaleđu plaže Jaz. U tom poslu Opština Budva je navodno oštećena za 1,4 miliona eura.

Marović je danima bio nedostupan nadležnim organima zbog liječenja u inostranstvu, a onda je 4. novembra kada je uhapšen, umjesto u Tužilaštvo smješten u privatnu bolnicu Kodra gdje je i obavljeno njegovo saslušanje. Sljedećeg dana bolničkim kolima je odvezen u Viši sud u Podgorici gdje mu je sudija za istrage odredio jednomjesečni pritvor, pa je iste večeri prebačen u spuški istražni zatvor.

Specijalno tužilaštvo naložilo je hapšenje Marovića polovinom oktobra kada je nalog za hapšenje izdat i za njegovog kuma Marka Vujovića. Vujović je kasnije zajedno sa Rajkom Kuljačom i Igorem Trnskim dobio status svjedoka saradnika. Osumnjičeni u tom predmetu su i nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, bivši potpredsjednik Opštine Lazar Rađenović i procjenitelji Milka Lazarević, Marko Radunović i Ljubiša Baćević.

Opština Budva je 2008. organizovala navodno namještenu javnu licitaciju za prodaju parcele na Jazu, na koju su se javile tri lokalne firme. Istražitelji pokušavaju da utvrde ko je organizovao i učestvovao u poslu tokom kojeg je atraktivna parcela prodata po neobično niskoj cijeni, a kasnije ponovo otkupljena za značajno veći iznos.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com