Nastavljeno suđenje za šverc cigareta u Bariju: Za Mićunovića inspektor saznao iz medija - Volim Podgoricu

Nastavljeno suđenje za šverc cigareta u Bariju: Za Mićunovića inspektor saznao iz medija

Agent italijanske Direkcije za borbu protiv mafije DIA Karlo Masimilijano, svjedočeći juče u nastavku suđenja za šverc cigareta u Bariju, kazao je da je za crnogorskog biznismena Branislava Brana Mićunovića saznao iz medija, ali da tokom istrage nije došao do drugih opipljivih podataka. To je u izjavi Dnevnim novinama prenio Mićunovićev advokat Antonio Zeka, koji je dodao da je juče došlo i do promjene sudskog vijeća, te da sada predmetom rukovodi sudija Flora Ćistulo.

“Masimilijano je u periodu koji je obuhvaćen optužnim aktom radio u DIA, a svjedočio je o svojim saznanjima i prisluškivanim razgovorima u tom periodu. U odnosu na mog klijenta Branislava Mićunovića nije rekao ništa značajno”, kazao je Zeka.

Iz iskaza Masimilijana, kako je naveo, jasno je da je sva svoja saznanja o poslovima sa cigareta zasnivao na tekstovima u crnogorskim medijima, pa “nije imao neka konkretna saznanja.

“Na pitanja o prisluškivanim telefonskim razgovorima Brana Mićunovića, on nije mogao da se precizno izjasni, jer ne postoji nijedan konkretan razgovor Mićunovića s bilo kim, a da se tiče posla sa cigaretama. Masimilijano je na moje pitanje, da li je ime Brano odnosno Branislav odnosno Branko često ime u Crnoj Gori odgovorio: “Takvih imena jako puno u Crnoj Gori””, pojasnio je advokat Mićunovića iz Italije.

On je svjedoku, kako je naveo, postavio dodatno pitanje da li u njihovoj bazi postoji ime Branislav Mićunović.

“Svjedok Masimilijano je saopštio da su u njihovoj bazi podataka imali dvije osobe sa istim takvim imenom i prezimenom. On nije potvrdio ni o kojem Mićunoviću se radi” naveo je Zeka.

Dio pitanja u nastavku svjedočenja odnosio se i na zaplijenjeni telefon.

“U telefonskom aparatu koji je zaplijenjen pronađen je broj telefona, koji je evidentiran u memoriji telefona (imeniku) kao „Bran mik”. Tada je sudija Ćistuli postavila konkretno pitanje da li može da potvrdi da se radi o Branislavu Mićunoviću, protiv kojeg se vodi postupak, Masimiljano je rekao: “Ne mogu da potvrdim da se radi o tom Branislavu Mićunoviću”.

Na dodatno pitanje sudije Ćistuli da je broj telefona u aparatu koji je zaplijenjen u vlasništvu Branislava Mićunovića, svjedok Masimilijano je odgovorio da to nije utvrđeno”, prenio je Zeka tok maratonskog sudskog procesa, koji traje već više od deceniju.

On je potom zaključio da svjedok nije dao nijedan dokaz da je Mićunović povezan sa švercom cigareta. Sud je odlučio da se Masimilijano dodatno sasluša na narednom ročištu 31. maja. Pred sudom u Bariju tada će biti saslušano tri svjedoka saradnika Emilio Vito, Kofa Mauricio i Leo Đuzepe).

Nakon dugogodišnje istrage, u februaru 2013. godine u Italiji je počelo suđenje za šverc cigareta između Crne Gore i Italije. Zbog sumnje da su od 1994. godine do 2002. preko Crne Gore u Italiju i druge evropske države švercovali cigarete na optuženičkoj klupi našli su se Branislav Mićunović, Dušanka Pešić Jeknić,

Veselin Barović, Branko Vujošević Andrija Drašković.

Miroslav Ivanišević i Stanko Subotić ranije su oslobođeni optužbi u odvojenom suđenju koje je sprovedenopo skraćenom postupku.

1 komentar

  1. We would like to thank you just as before for the gorgeous ideas you offered Janet when preparing her post-graduate research as well as, most importantly, pertaining to providing each of the ideas in a blog post. Provided that we had been aware of your website a year ago, we’d have been saved the unnecessary measures we were having to take. Thank you very much.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com