Članovi Alternative uhapšeni pošto su Maroviću uplatili 10 eura - Volim Podgoricu

Članovi Alternative uhapšeni pošto su Maroviću uplatili 10 eura

“Svi pričaju o njegovoj krivici, a niko ne pominje gdje će novac koji je on nezakonito zaradio”…

Šest aktivista Alternative oko 11 sati uplatili su novac, dobili priznanicu, a potom novinarki “Vijesti” objasnili da su se na to odlučili kako bi uhapšenom funkcioneru DPS-a pokazali da ga nijesu svi zaboravili.

Problem je nastao dok su pravili snimke ispred kapije zatvora – čuvari su Savića putem razglasa pozvali da se vrati do prijavnice na kojoj je uplatio pare.

“Došao sam do prijavnice i oduzeli su mi pasoš. Počeli su da me ucjenjuju da mi neće vratiti pasoš, ako im ne dam telefone i vratimo uplatnicu. Prijetili su nam da će podnijeti prijavu protiv nas”, rekao je Savić.

Objasnio je da je nakon toga stigla policija i da su sa razglasa ponovo pozvali.

“Tada su pozvali i Pejaka, a onda ga je jedan od službenika ZIKS-a pitao – gdje je uplatnica. Rekao je da je uništena, nakon čega je službenik, pred policajcima počeo da ga provocira i da mu se unosi u lice”, ispričao  je Savić.

On je rekao da su stražari prethodno obrisali snimke sa njihovog telefona, na kojim se, prema njegovim riječima, nije vidjela zgrada ZIKS-a ali jeste nepropisno parkirani automobil direktora.

Pošto su odbili da vrate uplatnicu, privedeni su u danilovgradsku policiju.

Foto: Jelena Jovanović/Vijesti
Foto: Jelena Jovanović/Vijesti

“Dali smo izjavu i onda su nas policajci službenim vozilima vratili ispred zatvora”, kazao je Savić, kojem je pasoš vraćen prije privođenja u policiju.

Alternativa je juče ispred kapija spuškog zatvora napravila performans pod nazivom “Uplata”, kada su  na Marovićev zatvorski račun uplatli novac.

Saopštili su da odlučili da pomognu Maroviću, jer su ga njegovi prijatelji i svi ostali zaboravili.

“Uplatili smo koliko imamo, da imamo više dali bismo da mu se nađe.  Novac može i da podijeli sa  familijom, pošto ih je više unutra. Ako su ga neki zaboravili, ima onih koji nijesu i koji ga nikad neće zaboraviti”, kazao je Savić prije hapšenja.

Njegov kolega Miodrag Mumović dodao je da su došli da pomognu Maroviću, ali i da saznaju  šta će biti sa njegovim “nezakonito stečenim  bogatstvom”.

“Svi pričaju o njegovoj krivici, a niko ne pominje gdje će da ide novac koji je on nezakonito zaradio. Ne zna se da li će novac da vrate građanima, državi ili će ostati kod Marovića”, rekao je Mumović.

Alternativa: Svi se sada plaše i samo je jedan čovjek siguran

Mumović je rekao da bi sve kuće i stanovi koje Svetozar Marović ima po Crnoj Gori, mogli da budu subvencija za mlade parove.

Kazao je da Marovića nikada neće zaboraviti, jer je “zadužio Crnu Goru i crnogorski narod toliko da mu treba svuda po državi podizati spomenike”.

“Kakve spomenike, narod neka sudi. Zadužio nas je sve, prije svega milionskim računima i predanim radom u službi. On je trebalo da radi za narod, a ne narod za njega”, rekao je Mumović.

Pejak je ocijenio da u Crnoj Gori počinje sistem vladavine u kom će na kraju ostati samo ogoljeni vrh ispod koga neće biti ničega.

“Imaćemo samo ljude koji služe za jednokratnu upotrebu. Oni će povremeno malo odskočiti finansijski, ali će ih  sasijecati kako bi vrh piramide bio siguran. Za sadašnju aktuelnu vladajuću strukturu karakteristično je da niko od njih nije siguran, osim  jedan čovjek… Od ovog momenta biće siguran samo jedan čovjek, svi ostali će ulaziti u zatvor i izlaziti iz njega i biti nesigurni”, rekao je Pejak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com