Marković: Ako neće Tužilaštvo, ja ću tužiti Šukovića - Volim Podgoricu

Marković: Ako neće Tužilaštvo, ja ću tužiti Šukovića

Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je da ne postoje dokazi o takozvanom mojkovačkom klanu i navodnom švercu cigareta iz fabrike u toj opštini, zbog čega je izviđaj zaključen.

To znači da ne postoje dokazi o umiješanosti u šverc cigareta potpredsjednika Vlade Duška Markovića, ali i sekretara Biroa za operativnu koordinaciju Veselina Veljovića, što je posredstvom medija tvrdio bivši šef policijskog Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predrag Šuković, na osnovu čijeg kazivanja je Specijalno tužilaštvo ljetos ponovo otvorilo ovaj predmet, iako je usljed nedostatka dokaza bio zatvoren još prije nekoliko godina, pišu Vikend novine.

Nakon objavljivanja ove informacije, Marković je u izjavi Vikend novinama kazao da se potvrdilo ono što je nesporna istina, te da pokretač ovih optužbi treba da odgovara za krivično djelo “lažno prijavljivanje”.

Na sajtu Specijalnog tužilaštva juče je objavljeno: “U vezi sa događajima, koji se odnose na moguće postojanje krijumčarenja cigareta, te nezakonitom djelatnošću postojanja kriminalnih grupa, u Specijalnom državnom tužilaštvu je vođen izviđaj, koji je završen odlukom Tužilaštva da nema osnovane sumnje da je neko lice izvršilo ovo krivično djelo”, navodi se na sajtu Tužilaštva.

Marković je, međutim, kazao da zvanično još nije obaviješten o završetku izviđaja, iako je Vrhovno državno tužilaštvo imalo obavezu da to učini. Razlog je činjenica da je, nakon što je Šuković u medijima tvrdio da ima dokaze za njegovu povezanost sa navodnom kriminalnom grupom, Marković zatražio od Tužilaštva i policije da utvrde sve činjenice u vezi sa ovim slučajem. Komentarišući tu objavljenu odluku, Marković je kazao:

“Tužilaštvo je konačno konstatovalo ono što je nesporna činjenica. Ostaje da vidimo da li će Tužilaštvo u ovom slučaju, štiteći građane i institucije, podnijeti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje sa ciljem da kompromituje mene kao potpredsjednika Vlade, a samim tim i državu.”

Potpredsjednik Vlade naglasio je da, ukoliko Tužilaštvo ne podnese krivičnu prijavu protiv Šukovića, on će to učiniti.

Vrhovno državno tužilaštvo je još 2010. godine, kada je na njegovom čelu bila Ranka Čarapić, počelo provjere poslovanja mojkovačke fabrike “Montenegro Tobacco Company”. Nakon tri i po godine izviđajnih radnji utvrđeno je da se iza zaključane kapije fabrike duvana ne vrši ilegalna proizvodnja i priprema za distribuciju crnogorskih cigareta. Iako već jednom zatvoren, ovaj slučaj nedavno je ponovo u medijima aktuelizivao Šuković, tvrdeći da je on svojevremeno rukovodio istragom o poslovanju fabrike u Mojkovicu.

Tada je dao izjavu i u Specijalnom tužilaštvu, gdje je iznio svoja kompromitujuća saznanja o navodnom švercu cigareta. Međutim, ona nijesu relevantna za Tužilaštvo. Istovremeno, policija je uhapsila Šukovića zbog prijetnji Markoviću, kroz komentare na portalu Vijesti, ali ga je tužilaštvo pustilo na slobodu i zatvorilo slučaj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com