Sajovci osumnjičeni za prebijanje Martinovića na slobodi - Volim Podgoricu

Sajovci osumnjičeni za prebijanje Martinovića na slobodi

Advokat ističe da ga više od ukidanja pritvora brine to što se na snimku prebijanja vidi da je Martinovića tuklo više od 15 sajovaca, a da su na optuženičkoj klupi samo dvojica

Policajci osumnjičeni za brutalno prebijanje Podgoričanina Milorada Mija Martinovića, Boro Grgurović i Goran Zejak u četvrtak veče pušteni su iz pritvora.

Njima je pritvor ukinut, nakon što je u tužilaštvu završeno saslušanje svjedoka.

Martinovića je više pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice brutalno pretuklo 24. okotobra  nakon razbijanja protesta DF-a, a potom su polomili i njegov “mercedes”.

Petnaestak dana kasnije komandant SAJ-a Radosav Lješković predao je Grgurovića i Zejaka tužilaštvu, tvrdeći da su priznali da su oni učestvovali u prebijanju.

Martinovićev pravni zastupnik, advokat Velibor Marković kazao je “Vijestima” da je odluka tužilaštva o ukidanju  pritvora očekivana i da slijedi podizanje optužnice.


“Jedini pritvorski osnov bila je opasnost od ometanja istrage uticajem na svjedoke. Kada je okončano saslušanje svjedoka, taj osnov je otpao”, kazao je Marković.

Advokat ističe da ga više od ukidanja pritvora brine to što se na snimku prebijanja vidi da je Martinovića tuklo više od 15 sajovaca, a da su na optuženičkoj klupi samo dvojica.

“To znači da su pripadnici navodno najelitinije policijske jedinice pred tužilaštvom iznosili neistine. Naravno, svi osim onih koju stvarno nisu ništa vidjeli. Šta da očekujemo od drugih građana, kada pripadnici jedinice koja mora u svakom pogledu biti najelitinija iznose neistine. Zabrinjavajuće je jedino to što se policijski funkcioneri nisu postarali da se pred licem pravde nađu svi učesnici brutalnog prebijanja Martinovića, jer oni odlično znaju ko su, nego žrtvovanjem ove dvojice pokušavaju da umire crnogorsku javnost i stvore privid pravne države”, kazao je on.

Marković je pitao kako se može očekivati od građana da se ponašaju u skladu sa zakonima, kada to ne čini policija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com