PODGORICA: Prijeteće poruke na LGBT caffe-u: STOP paradi srama - Volim Podgoricu

PODGORICA: Prijeteće poruke na LGBT caffe-u: STOP paradi srama

Tokom novogodišnjih praznika za sada nepoznate osobe ispisale su neprimjerene i prijeteće poruke na SOGI caffe, jedino javno okupljalište LGBT zajednice, koji djeluje u sklopu nevladine organizacije “LGBTIQ Socijalni Centar”

Ispisano je između ostalog “Ubi pedere”, “Nećemo dvije majke ili dva oca” i “Stop paradi srama”.

“SOGI caffe je jedini otvoreni javni društevni, naučni, kulturni i zabavni centar crnogorske LGBT zajednice iz kojeg se promovišu različiti pogledi i pluralizam, demokratska kultura i nenasilje”, saopšteno je iz LGBTIQ Socijalnog Centra.

Kako su neveli iz ovog Centra povodom najnovijeg incidenta sa policijom je ostvarena brza i kvalitetna komunikacija.

“Više desetina napada na “LGBTIQ Socijalni Centar”, koji su uključivali demoliranje i bacanje suzavca tokom aktivnosti u samom prostoru, do danas nisu rasvijetljeni”, navedeno je u saopštenju.

LGBTIQ Socijalni Centar je pozvao Vladu Crne Gore da u ovoj godini poboljša implementaciju svoje LGBT politike i uozbilji svoje pristupe za društveno prihvatanje LGBT osoba u Crnoj Gori.

“Kontinuirani napadi na LGBTIQ Socijalni Centar direktno su povezani sa izraženim protivljenjem javnosti prema postojanju i vidljivosti LGBT osoba, njihovom organizovanju kroz LGBT organizacije i funkcionisanju suštinskih socijalnih servisa”, ističe se u saopštenju.

O incidentu je obaviješten i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, a gradske službe su zamoljene za pomoć za uklanjanje grafita sa porukama mržnje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com