ZIKS: Zatvorenik (29) preminuo u ćeliji od droge? - Volim Podgoricu

ZIKS: Zatvorenik (29) preminuo u ćeliji od droge?

Dvadesetdevetogodišnji Branko Lalić iz Nikšića preminuo je u istražnom zatvoru Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, piše Dan.

Preliminarni rezultati su ukazali na čvrstu sumnju da se Lalić predozirao u ćeliji. Porodica sada pokojnog mladića sumnja da su Laliću drogu u zatvor dostavili službenici ZIKS-a. Njegov otac Mihailo i braća Dejan i Zoran kazali su za „Dan” da je Lalić preminuo 30. decembra, a da njegova porodica ima saznanja da je uzrok smrti prevelika količina heroina koji je nesrećnom Nikšićaninu dostavio neki od službenika spuškog zatvora.

“Znali smo da koristi narkotike i da se njegovo stanje pogoršalo otkad je uhapšen. Ipak, nalazio se na mjestu gdje je trebao da bude zaštićen od droge, gdje mu je nijesu smjeli donijeti, a kamoli da još neko od službenika zarađuje na tome”, kazali su Lalići.

Oni tvrde i da je Branko bio podvrgnut liječenju zavisnosti od narkotika u zatvoru, gdje je i zaveden kao uživalac.

“Možda je ovo moglo da mu se dogodi i da je bio vani. Niko to ne zna. Samo je nevjerovatno da mu je droga dostavljena u zatvoru, i to u količini koja ga je ubila”, kažu Lalići.

Otac i braća stradalog mladića navode da su iz zatvora dobili saznanja da je nakon nesrećnog slučaja kod Lalića pronađen špric sa iglom. Sumnjajući da se Lalić predozirao u zatvoru, oni su tražili da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio pravi uzrok smrti.

“Rezultati obdukcije biće poznati za petnaestak dana. Za sada je samo isključena mogućnost da je smrt nastupila nasilno i da je u pitanju samoubistvo. Obducent je kazao da i on sumnja da su u pitanju narkotici, ali da ne može da tvrdi dok se ne odrade ostali nalazi. Branko je zaista na rukama imao ubode iglom, ali nećemo da prejudiciramo jer ne znamo jesu li mu davali adrenalin u ambulanti u zatvoru”, kažu Lalići.

7 komentara

  1. Thank you for the good critique. Me & my friend were just preparing to do some research on this. We grabbed a book from our area library but I think I’ve learned better from this post. I’m very glad to see such great information being shared freely out there…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com