(FOTO) Počasna paljba sa mosta u Mojkovcu za vijek od Mojkovačke bitke - Volim Podgoricu

(FOTO) Počasna paljba sa mosta u Mojkovcu za vijek od Mojkovačke bitke

Pripadnici Mješovite artiljerijske baterije Vojske Crne Gore izvršili su večeras u 18 sati počasnu paljbu sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa sa mosta u Mojkovcu u sklopu obilježavanja 100. godišnjice od Mojkovačke bitke.

Bogat program pripremljen povodom obilježavanja ovog izuzetno značajnog datuma za Crnu Goru okupio je veliki broj građana Mojkovca, ali i drugih krajeva države.

U 8.30 sati oko 100 planinara, među kojima i pripadnici planinskih jedinica Vojske Crne Gore, krenulo je u planinarski pohod od Mojkovca do Ravni, preko Suvovrha, Bojne Njive, Razvršja, Medenog guvna, Brskova i Pržišta, te se vratili u Mojkovac.

Pripadnici Vojske Crne Gore su pripremili su i ručak za sve planinare koji su završili pohod, “vojnički pasulj“ serviran na Trgu Ljubomira Bakoča.

“Tu su okupljeni građani mogli da uživaju i u koncertu koji je organizovao Vojni orkestar Vojske Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Program obilježavanja 100 godina od Mojkovačke bitke biće nastavljen i sjutra, polaganjem vijenaca na spomen obilježje u tom gradu, kao i brojnim drugim aktivnostima.

(CdM)

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com