Mihailo: Crnogorcima draži novac od naroda i države - Volim Podgoricu

Mihailo: Crnogorcima draži novac od naroda i države

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo kazao je danas, prilikom nalaganja badnjaka na Cetinju, da je nekim Crnogorcima  miliji novac od naroda i države, te da fariseji iz Srpske pravoslavne crkve SPC u Crnoj Gori kidišu protiv države i CPC.
Foto: Vedrana Ilić/CDM

Vladika je poručio da je mir sa Bogom istinska sreća, te da nema sreće bez Boga istine i pravde, bez izvršenih dužnosti prema državi, CPC, svojoj naciji i narodu.

Foto: Vedrana Ilić/CDM

“Svi  bi ljudi željeli da budu srećni, a ne znaju što je sreća, ne znaju u čijoj je vlasti, ko sreću dijeli i ko do sreće dolazi?Neki misle da je sreća u bogatstvu, a neki traže sreću u tuđoj nesreći, bolu i patnji. Asamo je jedna  sreća, dragi Crnogorci i to istinska nevidljiva, a to je mir sa Bogom, sobom i svojom savjesti. Jer nema sreće bez Boga  istine i pravde nema sreće bez izvršenih dužnosti prema državi, CPC, svojoj naciji i narodu  crnogorskom”, rekao je mitropolit Mihailo na Cetinju.

Foto: Vedrana Ilić/CDM

On je istakao da nam je potrebna sloga cijelog  crnogorskog naroda, “jer đe nema sloge, svađa i nered caruje, a đe je ljubav tu je i božji blagoslov”.

Naša sloga, naglašava Mihailo, vodi građanskoj stabilnosti države Crne Gore i CPC.

“Crnogorci zar ne možemo uživati u onom što nam je Gospod darovao, a slavni preci zavjetom ostavili, zar u našim dobrima SPC da uživa sa 460 monahinja i monaha i stotine srpskih sveštenika. Zar fariseji da oblikuju i varaju pravoslavne Crnogorce u našim crkvama i manastirima”, dodao je on.

Mitropolit CPC je izrekao i osude na račum predstavnika Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Vi današnji fariseji iz SPC u Crnoj Gori koji se lažno Bogu molite, bićete osuđeni kao i oni prvi u Jevanđeljima. Vi kidišete protiv države Crne Gore protiv CPC i cijelog naroda crnogorskog, na imovinu našu, na napredak narodni naš, na našu budućnost i zato sebe nikakvu korist nećete donijeti. Naprotiv,  od istorije ćete biti odbačeni i osuđeni. Zaštitimo se Crnogorci, od fariseja i njihovih vođa”, naglasio je on.

Prema njegovim riječima, nekim Crnogorcima je miliji novac od naroda i države.

“Uprkos tome, vjerujem da je i danas narodu crnogorskom obraz i ponos velika svetinja koju ne daje nizašto. Grešan je svaki bogataš koji će za novac oštetiti državu, crnogorsku crkvu i unesrećiti bližnjega. A to je onaj koji svakoga dana sjedi za bogatom trpezom i raduje se kada mu pred vratima čeka siromah da mu dadne mrvice sa svoje bogate trpeze. Takav bogataš teško ulazi u carstvo nebesko nego što kamila prolazi kroz iglene uši”, istakao je on.

On je poručio crnogorskom narodu da poštuju kako bi bili poštovani.

“Svoje ime, čast. Ponos i dostojanstvo čuvajte kao i vaši preci. Pomolimo se Crnogorci za slavu naše države i CPC. Neka nam naša crkva raste u bogatstvu hrišćanskih vrlina, dobrih djela i u napretku duhovnom. Blagodat Božja neka je sa vama i sa nama svima. Hristos se rodi, vaistinu se rodi“, rekao je mitropolit Mihailo.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com