VDT provjerava nepravilnosti u Prijestonici - Volim Podgoricu

VDT provjerava nepravilnosti u Prijestonici

Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) formiralo je predmet povodom negativnog izvještaja Državne revizorske institucije (DRI) o reviziji završnog računa budžeta Prijestonice Cetinje za 2013. godinu.

Kako su iz DRI saopštili za Dan, predmet je formiran na osnovu izvještaja Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju.

“Postupak je u fazi izviđaja, prikupljaju se obavještenja I određen je vještak za davanje neophodnih obavještenja u predmetnoj krivično-pravnoj stvari”, kazali su iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Prijestonica, na čijem je čelu Aleksandar Bogdanović, negativno mišljenje je dobila jer nije istinito prikazala poslovanje u završnom računu za 2013. godinu.

Opština je prikazala da je poslovala pozitivno sa 1,8 miliona EUR, dok je vrhovna revizija utvrdila da su bili u minusu od 921,6 hiljada EUR.

DRI je izvještaj objavila krajem 2014. godine, a Prijestonica je imala pola godine da otkloni 38 preporuka.

Ubrzo nakon objavljivanja izvještaja DRI, odbornici Prijestonice su usvojili izmjene o završnom računu budžeta za 2013. godinu.

Time je, kako su ranije saopštili iz Kabineta Bogdanovića, Prijestonica formalno ispunila najveći dio preporuka DRI.

2 komentara

  1. Hi! I understand this is kind of off-topic but I had to ask. Does managing a well-established blog like yours require a lot of work? I am completely new to operating a blog however I do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I can share my personal experience and views online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring blog owners. Thankyou!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com