LGBT osobe nemaju povjerenja u institucije - Volim Podgoricu

LGBT osobe nemaju povjerenja u institucije

Izvršni direktor LGBT Foruma progres Stevan Milivojević prije dva dana napadnut je u blizini Pošte kod podgoričke Željezničke stanice. Tvrdi da većina napada na LGBT osobe ostane neprijavljena zbog nepovjerenja u institucije.

“Proveo sam jedno vrijeme u Urgentnom centru kako bi se utvrdile povrede i tu dokumentaciju sam dostavio policiji kako bi se oni konsultovali sa tužiocem oko kvalifikovanja djela. Policija me obavijestila da na mjestu gdje se napad dogodio aktivno rade na prikupljanju informacija od svjedoka i građana kao i na izuzimanju video snimaka sa obližnjih lokacija kako bi se utvrdilo ko su počinioci”, kazao je on za Antenu M.

Milivojević takođe ukazuje da mali broj napada na pripradnike LGBT zajednice bude prijavljen, zbog nepovjerenja u institucije.

“Mislim da je u ovakvim trenucima veoma važno da institucije odrade svoj posao efikasno i da LGBT osobe znaju da mogu da prijave napade i da će to biti procesuirano. Pratimo stanje na terenu, činjenica je da većina ovakvih slučajeva nikada ne bude prijavljena policiji iz straha da institucije mogu recimo otkriti identitet te osobe, što će dalje prouzrokovati probleme i diskriminaciju” ukazuje Milivojević.

Dvojica nepoznatih mladića su u blizini Pošte Crne Gore, kod glavne željezničke stanice, napali i nekoliko puta udarili u lice Milivojevića, koji je inače član vladinog Savjeta za zaštitu od diskriminacije.

2 komentara

  1. Great artical, I unfortunately had some problems printing this artcle out, The print formating looks a little screwed over, something you might want to look into.

  2. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com