SDP ODGOVORIO RADULOVIĆU: Ne polemišemo s njim - Volim Podgoricu

SDP ODGOVORIO RADULOVIĆU: Ne polemišemo s njim

Iz Socijaldemokratske partije Crne Gore poručili su da neće polemisati sa Žarkom Radulovićem, bivšim članom te stranke. Suvlasnik Montenegro Starsa, prvi čovjek hotela Splendid, i član Socijaldemokrata Crne Gore, Žarko Radulović, saopštio je da da je ispitivanje povjerenja Vladi u Skupštini sasvim logičan potez nakon što se koalicija “Za evropsku Crnu Goru Milo Đukanović” praktično raspala.

“O tome šta kome basta nećemo polemisati sta čovjekom kome nije bastalo da održi sopstvenu riječ na suđenju za ubistvo časnog inspektora koji je poginuo štiteći Radulovića i imovinu koja je upisana na njegovo ime”, navodi se u reagovanju SDP-a.

Podsjetimo Radulović je prethodno kazao da je Vlada Mila Đukanovića proizašla iz koalicije nakon izbora, i da je sada neophodno provjeriti da li ima podršku u parlamentu.

“Na drugoj strani i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić se nalazi na toj funkciji upravo zato što je bio dio koalicije koja je formirala vlast u Crnoj Gori. Sasvim je logično da se provjeri da li i on ima podršku poslanika, a time i građana u crnogorskoj skupštini” kaže Radulović u razgovoru za Dnevne novine.

Komentarišući činjenicu da još niko nije inicirao glasanje o povjerenju Krivokapiću, Radulović kaže da bi to trebalo da se desi.

“Ako to još niko nije uradio, trebalo bi da glasanje o povjerenju inicira sam Krivokapić ili da podnese ostavku. Znajući ga, siguran sam da neće uraditi ni jedno ni drugo”, kaže Radulović.

Prema njegovim riječima, nakon što je SDP naj avio da neće podržati Vladu 25. januara, sasvim logičan i politički očekivan potez bio da predsjednik Skupštine podnese ostavku.

“On to nije uradio i neće, kao što nije podnio ostavku nakon one farse od Kongresa SDP gdje je uništio partiju. Srećom, Socijaldemokrate su nastavak SDP, što pokazuje da je ogroman broj odbornika i članstva uopšte, jednostavno nastavio svoje članstvo u SD koju predvodi Ivan Brajović”, kaže Radulović.

On ističe da je SDP ostala onakva, “pod autoritarnim Krivokapićevim režimom, gdje se za sve pitao samo jedan čovjek”, ne bi dostigla ni cenzus.

“Srećom, tu su sada Socijaldemokrate. Formalno, to je mlada partija, ali faktički nije, jer je nastavak djelovanja one prave SDP. Socijaldemokrate će same, ili u nekoj koaliciji, ostvariti dobar rezultat na izborima. Uspjeh SD i povećanje broja članova garantuje i činjenica da su u Socijaldemokratama skoro svi osnivači Socijaldemokratske partije Crne Gore. To su ljudi koji su u SDP bili 90ih godina. U SDP su sada ostali oni članovi koji su, iz interesa, ušli u partiju mnogo kasnije. Sve to znaju pravi socijald’ mokrate i zato su svi u SD”, kaže Radulović.

Komentarišući podjele u SDP, on ističe da nijedan pravi socijaldemokrata nikada ne bi trpio Krivokapićev način vođenja partije, i zato je do raskola i došlo.

“Naredni izbori će riješiti mnoge dileme, ali i glasanje u Skupštini Crne Gore 25. januara. Koalicija od tada ni formalno neće postojati, pa je vrlo interesantno u kojem će pravcu krenuti Krivokapićeva partija”, zaključu je Radulović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com