Podgoričanin Nikola Terzić (26) izbačen iz ordinacije iako je bio u bolovima! - Volim Podgoricu

Podgoričanin Nikola Terzić (26) izbačen iz ordinacije iako je bio u bolovima!

Podgoričanin Nikola Terzić (26) tvrdi da ga je urolog Momčilo Radović juče ujutru izbacio iz ambulante u Poliklinici Kliničkog centra iako je trpio velike bolove.

On kaže da mu je Radović uskratio pravo na zdravstvenu pomoć iako je na uputu iz Urgentnog centra naglašeno da je hitan slučaj.

Terzić se obratio redakciji „Dana” razočaran ponašanjem ljekara, koga optužuje da se nehumano ponio prema njemu i uz neprimjeren ton odbio da ga pregleda.

On je ispričao da je u srijedu vsče završio u Hitnoj pomoći zbog velikih bolova i problema sa kamenom u bubregu. Odatle su ga uputili u Urgentni centar, gdje je primio injekciju.

Radović je dobio uput da ga narednog jutra pregleda urolog na Poliklinici KCCG.

“Imao sam visok krvni pritisak i mokrio sam krv, zbog čega su me hitno uputili kod urologa na Polikliniku. U četvrtak ujutru sam otišao tamo, a medicinska sestra koja je bila na šalteru rekla mi je da ću ući u ambulantu čim urolog Radović završi pregled. On je izašao brzo nakon toga i pozvao me je da uđem. Kada sam ušao, tražio mi je CD sa snimkom, koji nijesam imao, jer su mi specijalistički nalaz bubrega detaljno napisali na papiru u medicinskoj dokumentaciji, koju sam imao kod sebe. On je počeo da viče na mene jer nemam CD. Pitao me je što sam došao i nakon pola minuta mi rekao „nijesi jedini pacijent, svi ste na mene navalili, ko ti je rekao da uđeš”. Nije htio da me pregleda i izbacio me je iz ambulante. Svi koji su čekali ispred ambulante bili su začuđeni ponašanjem ljekara, kod kojeg smo svi došli da nam pomogne”, kazao je Terzić.

On je potom sa suprugom otišao da se žali rukovodstvu KCCG.

“Rekao sam Radoviću da ću se žaliti direktoru Klinike za urologiju Petru Kavariću, a on mi je rekao da sačekam. Nijesam htio, već sam otišao da se žalim upravi KCCG na njegovo bahato ponašanje. Dočekala me je ombudsman Grana Bubanja, koja nas je korektno primila. Tražio sam razgovor sa direktorom KCCG Rankom Lazovićem, ali nije bio dostupan. Bubanja mi je rekla da se neće završti na ovome i da će obavijestiti Lazovića o cijelom slučaju. Ona mi je potvrdila da je Radović po zakonu morao da me pregleda jer sam imao sve nalaze i uput iz Hitne pomoći i Urgentnog centra”,  rekao je Terzić.

On tvrdi da je i medicinsko osoblje Poliklinike bilo razočarano Radovićevim odnosom prema pacijentu i da su mu kasnije kazali da nije prvi put da se on tako ponaša.

“Kada sam se žalio, poslali su me kod urologa Bogdana Pajovića, koji me je pregledao i propisao mi terapiju. Napisaću pismo ombudsmanu za ljudska prava jer ne bih želio da se ovo još nekome desi. Apelovao bih na Ministartvo zdravlja da se pozabavi odnosom ljekara prema pacijentima jer niko kod njih ne dolazi što to voli. Radović je pokazao da ne poštuje humani poziv koji obavlja”, zaključio je Terzić.

Iz PR službe KCCG juče je Danu saopšteno da će danas odgovoriti na pitanja koja su im poslali. Iako su insistirali da im omoguće kontakt sa urologom Radovićem, kako bi čuli i drugu stranu u ovoj priči, u PR službi su to odbili.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com