VLASNIK KAFIĆA PREBIO KONOBARA Dobio slom živaca jer mu je zaposlenik popio nekoliko piva, a nije platio! - Volim Podgoricu

VLASNIK KAFIĆA PREBIO KONOBARA Dobio slom živaca jer mu je zaposlenik popio nekoliko piva, a nije platio!

Karlovački ugostitelj star 40 godina istukao je u svojem kafiću u Radićevoj ulici vlastitog konobara, mladića iz Duge Rese, zbog čega je na Opštinskom sudu u Karlovcu prije nekoliko dana nepravomoćno osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca, koja se neće primijeniti ako osuđenik u naredne dvije godine ne ponovi kazneno djelo.

Izgred se dogodio još 23. juna 2010. godine oko 8.45 sati, a započeo je u skladištu ugostiteljskog objekta. Gazda se sudu pravdao kako ga je iznervirao konobar jer mu je popio nekoliko piva koje mu uporno nije želio platiti, a konobar je pričao kako mu je te prilike odlučio dati otkaz jer je bilo problema s platom.

Vlasnik navodi kako je radnik samo skinuo uniformu i demonstrativno otišao iz lokala, demantirajući bilo kakav sukob, dok mladić tvrdi da je pretučen. Iako nije bilo neposrednih očevidaca, na sudu su se pojavili svjedoci, ugostitelj je doveo obitelj, mladić djevojku. Njihovi su iskazi također bili suprotni.

U konačnom, sud je povjerovao konobaru, s obzirom da su povrede na njegovom tijelu upućivale da je bio pretučen, utvrdio ih je sudski vještak, a djevojci se javio neposredno nakon sukoba, pa ga je vidjela tako “izubijanog”.

Poslodavac će morati platiti i nekoliko hiljada  kuna troškova postupka te medicinskog vještačenja, piše Kaportal.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com