Amfilohije i Irinej bili na tajnom sastanku kod pape Franja - Volim Podgoricu

Amfilohije i Irinej bili na tajnom sastanku kod pape Franja

Poglavar Katoličke crkve papa Franja primio je u subotu izaslanike Srpske pravoslavne crkve mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, episkopa bačkog Irineja, javljaju hrvatski mediji.

Sastanku je prisustvovao i ambasador pri UNESKO Darko Tanasković, bivši ambasador pri Svetoj Stolici.

Za taj sastanak je patrijarh srpski Irinej zamolio papu Franju u pismu koje mu je uputio u julu 2015. godine. Patrijarh je zamolio Papu da ti predstavnici budu trajno izaslanstvo Srpske pravoslavne crkve za neposredan dijalog sa Svetom Stolicom.

Moguće je pretpostaviti da su glavne teme, uostalom međusobno povezane, bile eventualna kanonizacija Alojzija Stepinca i eventualno Papino apostolsko putovanje u Srbiju, uz Rusiju zasad jedinu evropsku državu koju još nije posjetio nijedan papa.

Predsjednik Tomislav Nikolić dvaput je pozvao papu Franju da posjeti Srbiju, a poznato je da pape ne odlaze u zemlju gdje se većinska vjerska organizacija protivi njihovom dolasku.

(Jutarnji.hr)

1 komentar

  1. I discovered your site web site on bing and check a couple of your early posts. Always maintain up the great operate. I simply additional increase Rss to my MSN News Reader. Seeking forward to reading much more by you down the road!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com