PODGORICA: Grupa bivših radnika KTGT danas počinje štrajk glađu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Grupa bivših radnika KTGT danas počinje štrajk glađu

Grupa bivših radnika barskog preduzeća Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT), koje je promijenilo ime u Port of Adria, počeće danas štrajk glađu ispred zgrade Ministarstva rada u Podgorici.

Prema riječima radnika Jovana Lukića niko nema pravo da krši zakon, a posebno ne Ministarstvo.

„Svoj posao nijesu radili ni Upravni sud, ni Poreska uprava, niti Uprava za inspekcijske poslove, ali nema razloga da štrajkujemo ispred tih institucija, jer nam je rečeno da je nadležno Ministarstvo rada, na čijem je čelu Zorica Kovačević“, rekao je Lukić Danu.

Oko 500 radnika, kako tvrde njihovi predstavnici, nije dobilo razlike u zaradi od oko milion EUR, nakon što je sud utvrdio da su im zarade bile nezakonito umanjene od 1. januara 2011. do februara 2014, čime su radnici i državni budžet oštećeni ukupno 2,2 miliona EUR.

Pored Lukića, bivši radnici Goran Vukosavović, Slavica Radović i Milena Matković, posjetili su i izvršnog direktora kompanije Sedata Kara.

„Nijesmo naišli na razumijevanje, jer nam je rečeno da presudu Upravnog suda sa zahtjevom sprovedemo preko arhive, što mi smatramo nezakonitim. Uz to, imali smo svega deset minuta da obrazložimo zahtjeve, jer on nije htio da nas sasluša ni da pogleda nijedan dokument koji smo mu nudili“, rekao je Lukić.

On je dodao da će bivši radnici nastaviti danas da se okupljaju ispred upravne zagrade preduzeća.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com