DA LI JE POKRADENA BAKA MARIJA? Nezaposleni komšija kupio kola, traktor i renovirao kuću! - Volim Podgoricu

DA LI JE POKRADENA BAKA MARIJA? Nezaposleni komšija kupio kola, traktor i renovirao kuću!

U poslednja dva mjeseca taj komšija je kompletno renovirao kuću, kupio je novi auto od 8.000 ili 10.000 evra, kupio je potpuno novi traktor koji sigurno vrijedi 20.000 ili 30.000 evra – tvrdi jedan od komšija bake koja je ostala bez nasljedstva

Umjesto da bude milioner, baka Marija Zlatić (86) iz sela Valakonje kod Boljevca i dalje živi u bijedi uprkos tome što je dobila nasljedstvo od oko milion australijskih dolara (oko 600.000 evra) u kešu.

Baka Mariji je ogromno nasljedstvo ostavio muž koji je 2011. godine umro kao bogataš u Australiji. U prepisci sa službama daleke zemlje i proceduri preuzimanja nasljedstva pomogla joj je izvjesna komšinica Mara, pišu mediji. Sa Marijom je, prema nezvaničnim podacima, Ugovor o doživotnom izdržavanju sklopio jedan komšija (ime i prezime poznato redakciji Telegrafa), koji joj je navodno takođe pomogao oko preuzimanja nasljedstva.

Epilog svega je da baka Marija, milionerka, i to dolarska, i dalje živi u udžerici od penzije čija je visina oko 10.000 dinara, a zvanično se ne zna kod koga su završile njene pare od nasljedstva, iako joj je muž posjedovao i nekretnine u vrijednosti između tri i pet miliona australijskih dolara.

Baka Marija je rekla novinarima da je pare razdijelila, jer njoj nisu potrebne:

Baka Marija Zlatić (84) naslijedila je 5 miliona dolara, a pogledajte šta je uradila sa njima!

Dobar dio novca od nekretnina navodno je završio u rukama poreskih službi Australije, zbog kamata koje su se nagomilale od 2011. godine, pišu mediji.

Komšije iz Valakonja uglavnom nisu spremne za razgovor na ovu temu, a odgovori se svode na to da su o milionima baka Marije “čitali iz novina”.

– Ne znam ništa, čitala sam iz novina. Marija ne živi u samoj Valakonji već izvan nje, kuća joj je skroz daleko u šumi. Ja je ne viđam, znam da neko o njoj brine. Šta je bilo s tim nasljedstvom, nemam pojma. Znam da ima žena koja je obilazi i još neki ljudi, to je sve što mogu da kažem – priča komšinica koja je željela da ostane anonimna.

Marija-Zlatic-4

Druga komšinica bila je nešto konkretnija:

– Jedna žena je obilazi, brine o njoj, donese joj i vodu i hranu. Vjerovatno je ona uzela nasljedstvo pošto je ona rješavala sva pitanja tim povodom. Sigurno je imala ovlašćenje da uzme pare. Žao mi je samo što nije bar dio dala baka Mariji. Koliko znam, ima tu još nekih imanja iz Australije koja tek treba da se prodaju, pa će tu vjerovatno biti još para.

Dodatnu misterioznost cijelom slučaju daju “Vlasi koji čuvaju baka Marijinu kuću”!

– Njeno imanje sada čuvaju Vlasi koji tjeraju svakoga ko pokuša da joj se približi. Sve je tu čudno. Ne znam da li su oni umiješani u nestanak para, ali sigurno je da žele da posle njene smrti zauzmu kuću i okućnicu jer je tu dobra zemlja za sađenje – priča još jedna komšinica.

VLASI ČUVAJU IMANJEMarija-Zlatic-3

KOMŠIJA NEMA POSAO, A IZNENADA KUPIO NOV AUTO I TRAKTOR, RENOVIRAO KUĆU, TVRDE KOMŠIJE

Među stanovnicima Valakonja ima i onih koji tvrde da znaju šta je prava istina.

– Ne znam da li je taj komšija imao ugovor sa njom ili ne, ali jedna stvar je tačna. On nema posao. Žena mu takođe ne radi. Sin im ništa ne radi. U poslednja dva mjeseca je kompletno renovirao kuću, kupio je novi auto od 8.000 ili 10.000 evra, kupio je potpuno novi traktor koji sigurno vredi 20.000 ili 30.000 evra. I da ne živimo u Srbiji te stvari bi bile više nego očigledne. Žao mi je samo što bar toj starici nije obezbijedio normalan dom, pa neka uzme sebi koliko hoće onda. Moje ime vam ne smijem reći, ipak je to sada čovjek koji ima mnogo novca pa valja biti oprezan – priča jedan od komšija.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Telegraf policija Boljevca još uvek ne istražuje ovaj slučaj. Iako postoje ozbiljne indicije da je baka Marija prevarena, policija na to može da reaguje tek kada dobije prijavu koju može podnijeti Centar za socijalni rad ili neko od komšija ko nema strah od potkazivanja.

Marija-Zlatic-1

 

2 komentara

  1. Aw, it was a very good post. In idea I would like to devote writing such as this furthermore,?¡ìC spending time and specific work to produce a great article?- nonetheless so what can I say?- I waste time alot and never at all seem to obtain one thing completed.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com