NIKŠIĆ: Nenad je proslavio prvi rođendan u svom stanu, a pogledajte ko je poslao ovu divnu TORTU! - Volim Podgoricu

NIKŠIĆ: Nenad je proslavio prvi rođendan u svom stanu, a pogledajte ko je poslao ovu divnu TORTU!

Danas je u stanu Nikolića, Radojice i njegovog sina Nenada, bilo veselo. Nenad je proslavio 11. rođendan, a pored drugova i prijatelja rođendan mu je čestitala i ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, od koje je dobio fudbal, tortu u obliku lopte i telegram – čestitku.

Radojica, koji je teško bolestan, i Nenad krajem novembra uselili su u stan od tridesetak kvadrata koji se nalazi u zgradi HELP-a, a u vlasništvu je Opštine Nikšić.

Stan Nikolićima, nakon pisanja medija o njihovoj teškoj sudbini, dodijelili su Centar za socijalni rad i lokalna uprava, a novac za adaptaciju i opremanje obezbijedilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Nenad Nikolić, rođendan

Nenad Nikolić, rođendan

Prilikom useljenja ministarka Kovačević je obećala Nenadu da neće zaboraviti na njegov rođendan i to obećanje je i ispunila.

“Probudio nas je poštar koji je donio telegram od ministarke. Zaista joj hvala da se pored svih obaveza sjetila mog Nenada. Hvala i Centru za socijalni rad koji se sjetio da za Novu godinu Nenadu pošalje poklon, kao i svim ljudima koji nas svo ovo vrijeme ne zaboravljaju”, kazao je Radojica.

A Nenad je bio presrećan. Konačno je mogao da proslavi rođendan kao i svi njegovi vršnjaci – uz tortu, svjećice, prijatelje.

Veselo kod Nikolića: Poklon za rođendan poslala i ministarka

“Dobio sam samo tri torte”, kroz osmijeh je kazao Nenad dok se spremao da svima odreže parče od torte koju mu je poslala ministarka.

Radojica nije mogao da sakrije suze zbog sreće njegovog sina. Još jednom je istakao da se zahvaljuje svima koji su pomogli da teški dani ostanu iza Nenada i njega, posebno resornom ministarstvu i ministarki Zorici Kovačević, Centru za socijalni rad i Opštini Nikšić, kao i sugrađaninu Voju Pavićeviću, u čijoj kući je besplatno stanovao dvije godine.

Centar za socijalni rad je za Radojicu obezbijedio besplatan obrok u Dnevnom boravku za stare.

Radojica je dugi niz godina radio u BiH odakle se vratio u Nikšić nakon što je proglašen tehnoliškim viškom i teško se razbolio. Dvije godine je sa Nenadom, koga je majka napustila, stanovao u kući Pavićevića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com