TREĆI PUT OPLJAČKANA ZLATARA U CENTRU GRADA: Naočigled prolaznika rabili izlog, pokupili zlato i zbrisali‚! - Volim Podgoricu

TREĆI PUT OPLJAČKANA ZLATARA U CENTRU GRADA: Naočigled prolaznika rabili izlog, pokupili zlato i zbrisali‚!

Zlatara “Filigran” u Omladinskoj ulici u Kraljevu opljačkana je danas oko 16 sati.

Razbojnici su na očigled brojnih prolaznika razbili izlog, pokupili dio zlatnog i srebrnog nakita koji se u njemu nalazio, a potom kroz obližnja dvorišta i haustore pobegli u nepoznatom pravcu.

Jedan od očevidaca, koji se u momentu pljačke zadesio na šetalištu, rekao  je da se najprije začuo snažan prasak stakla i glasno komešanje, kao i da su zatim dvojica muškaraca trčeći bukvalno uletjela u jedan haustor u neposrednoj blizini zlatare.

Odmah po pozivu, na mjesto pljačke došla je i policije, a kako nezvanično saznaje Informer potraga za razbojnicima još traje. Nije poznato kolika je vrijednost opljačkanog nakita, a to će se znati po završetku istrage.

Zlatara “Filigran” je vlasništvo Krista Spaćija iz Kraljeva, i nalazi na glavnom šetalištu u strogom centru Kraljeva.

Prije tri godine ova zlatara je bila na meti lopova. Pljačkaši su obili metalne poklopce na krovu i ušli unutra, ojadivši vlasnika za gotovo čitav inventor. Nakon potjere po krovovima kuća tada je uhvaćen samo jedan od provalnika, dok je drugi sa većim dijelom plena uspio da pobjegne ali je kasnije pronađen u Subotici sa dijelom nakita.

Prije šest godina iz zlatare „Filigran” ukraden je nakit vrijedan oko pet miliona dinara. Isključivši struju, a samim tim i alarmni uređaj, lopovi su ušli u zlataru probivši zid, da bi zatim aparatom za zavarivanje obili dvije metalne kase i ukrali nakit.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com