ĐUKANOVIĆ U SKUPŠTINI: Socijaldemokratska partija VIŠE NEĆE SJEDJETI NA DVIJE STOLICE! - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ U SKUPŠTINI: Socijaldemokratska partija VIŠE NEĆE SJEDJETI NA DVIJE STOLICE!

Sjednica na kojoj će se raspravljati o radu kabineta Mila Đukanovića u proteklom periodu, počela je, a glasanje će biti sjutra.

Kako je rekao predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić,

Milo Đukanović je rekao da je inicirao glsasanje o povjerenju Vlade jer jer je, u dužem vremenskom periodu, od 2013. godine, funkcionisanje Vlade otežano zbog neslaganja DPS i SDP.

-Takvi politički odnosi dodoatno su produbili ranije razlike, pre svega po pitanju oslanjanja na strane investitore, kazao je Đukanović i podsetio da je posledica toga bilo odlaganje ili raskidanje aranžamana sa stranim investitorima što je uzrokovalo štetu od stotina miliona evra.

-Da ne pominjem koliko je teško naći stranog investitora u vre+ijeme globalne krize, i koliko šteta se nanosi Crnoj Gori njihovim lošim iskustvima u našoj državi, kazao je Đukanović. On je dodao da je ovakvo ponašanje SDP-a posdrivalo napore Vlade da ostvari planirane projekte.

-Rušenje linije razgraničenja između vlasti i opozicije. Svi su postali vlast, i svi su postali izvršna vlast. Takvo ponašanje nove većine bila je inspirisana namerom da se vladi učini politička šteta. Time je nanesena šteta pravnom, socijalnom i ekonomskom sistemu Crne Gore. to smo tolerisali samo zahvaljujući očekivanju pozivnice za NATO, kazao je Đukanović.  On je rekao da je protekla godina bila godina dinamičnog ekonomskog rasta po stopi od 4,5 odsto.  U finalu godine je inicjativa za proveru poverenja Vladi dokaz odgovornosti aktuelne vlade.

-Nakon vladine inicijative lansirane su iskonstrusani napadi neutemeljeni da je to potez koji će ugroziti političku stabilnost društva. To su tendencionzne, nebulozne izmišljotine.  Vladajuća kolaicija ima najveći interes da se kroz parlamentarni dijalog ukoloni nepovjerenje među političkim subjektima. Nisam čuo nijedan argument zašto bi Vlada ili DPS imale tajni motiv za ugrožavanje stabilnosti zemlje. Nakon ove sjednice neće biti mjesta za one koji su se navikli da budu vlast i opozicija. Vlast zbog svih pogodnosti koju im taj status omogućava, a istovremenu da daju podršku opozciji, kazao je Đukanović i naglasio da će dosadašnji koalicioni partneri ostati bez jedne, od dvije stolice na kojima sjede.

On je dodao da Vlada i svi politički subjekti moraju pokazati odgovornost da se prevaziđe kriza, te da je inicijativa o povjerenju Vladi u tom pravcu.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com