Ako Vlada dobije povjerenje, Bečićeve Demokrate idu u BOJKOT! - Volim Podgoricu

Ako Vlada dobije povjerenje, Bečićeve Demokrate idu u BOJKOT!

Ukoliko se danas dogodi da jedna opoziciona partija ukaže povjerenje Vladi koja je izgubila izborni legitimitet poslanici Demokratske Crne Gore neće učestvovati u daljem radu Skupštine Crne Gore, navodi se u saopštenju lidera te partije Alekse Bečića.

“Ukoliko se politička korupcija nakon nekoliko lokalnih, useli i u državni Parlament, a Vlada političkom silom dobije podršku, jasno je da se obesmišljava izborna volja građana, da se ruše osnovni principi demokratije i da je dalje učešće u redovnom radu Skupštine apsurdno”, navodi Bečić.

Demokrate će, kako dodaje, jedino učestvovati na Parlamentarnom dijalogu na najvišem nivou kada se zakaže sastanak na kome će se razgovarati o formiranju prelazne Vlade.

On ponovo apeluje na hitan dijalog o prelaznoj Vladi.

“U redovnom radu Skupštine ponovo ćemo učestovati kada se postigne visok stepen saglasnosti, kao preduslov stvaranju uslova za fer i slobodne izbore.Demokrate su Planom za izlazak iz krize još u novembru ponudile formiranje nestranačke Vlade koja će pripremiti fer i slobodne izbore kao najefikasniji model za rješavanje duboke političke krize i prevazilaženje nepovjerenja. Jasno je danas da je to bio najiskreniji i najpošteniji pristup. Takođe, više puta smo istakli da prihvatamo i formiranje prelazne Vlade po principu da partije koje nijesu učestvovale na izborima ne mogu istu činiti. Jasno smo saopštili da nećemo učestvovati u prelaznoj Vladi, da ćemo mjesta koja nam eventualno pripadnu ustupiti kolegama iz DF-a i SNP-a, jer smo mi uvijek dio rješenja, a ne dio problema”, objašnjava Bečić.

Za Demokrate je jedino prihvatljiva nestranačka Vlada, ali neće biti smetnja ni formiranju političke prelazne Vlade.

“Ponavljamo da je preduslov za formiranje prelazne, tehničke ili bilo koje druge Vlade, pad aktuene Vlade Mila Đukanovića. A Vlada može pasti danas ako opozicioni poslanici ispoštuju volju onih koji su im povjerili mandate”, zaključuje Bečić.

 

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com