Home / NOVOSTI / Hronika / Direktor Gugi komerca Dragoljub Milovanović uhapšen nakon par sekundi provedenih na slobodi
Foto ilustracija

Direktor Gugi komerca Dragoljub Milovanović uhapšen nakon par sekundi provedenih na slobodi

Izvršni direktor budvanske firme Gugi komerc Dragoljub Milovanović izašao je juče iz pritvora, ali je njegova sloboda trajala svega nekoliko sekundi. Pri izlasku iz zatvora sačekala su ga inspektori sa kojima je otišao u stanicu gdje je, po saznanju Dnevnih novina, trebalo da provede noć.
Nastavljaju se saslušanju povodom milionskih malverzacija

Milovanoviću je juče u 18.30 istekao petomjesečni pritvor koji mu je određen po zahtjevu tužiteljke Lidije Vukčević u predmetu “TQ Plaza, Jaz i Prijevor”.

Kako Tužilaštvo nije tražilo njegovo dalje pritvaranje, stekli su se uslovi da se sinoć pusti na slobodu. Međutim, nekoliko sati ranije, specijalni državni tužilac Saša Čađenović izdao je naredbu za sprovođenje istrage u drugom budvanskom predmetu u kojem su obuhvaćeni slučajevi Bulevar, Otpadne vode, Krapina, Propertis investment i Kopirajt. Time je Milovanović još jednom dobio status okrivljenog, pa je naloženo njegov hapšenje.

Najbolje mjesto i vrijeme za to bila je upravo prijavnica ZIKS-a kroz koju je Milovanović morao da prođe da bi juče popodne napustio zatvorski krug.

Na tom mjestu, prema saznanju DN, zaustavili su ga inspektori koji su mu predočili da je protiv njega pokrenuta nova istraga, da je izdat nalog za hapšenje, te da zbog toga mora poći s njima u policijsku stanicu.

Počela saslušanja 16 okrivljenih

Prema nezvaničnim saznanjima DN, tužilac Čađenović je još juče popodne počeo saslušanja okrivljenih u ovom slučaju, a ona će biti nastavljena i danas, kada će tužiocu biti priveden i Milovanović. Naredbom je, prema saznanju DN, obuhvaćeno ukupno 16 osoba i četiri pravna lica.

Specijalno tužilaštvo je 14. januara je po ovom jedinstvenom predmetu koji obuhvata nekoliko afera kojima je za opštinu Budva nastala višemilionska šteta, izdalo nalog za hapšenje Borislava Delića, bivšeg šefa obezbjeđenja Svetozara Marovića, Novke Baćević, službenice u Opštini Budva, Slavke Kovačević, Katarine Radišević, bivše izvršne direktorice firme “Propertis investment”, zatim i Mila Klisića, vlasnika firme za inžinjering “Pilon ING”, i njemačkog državljanina Gintera Fausta, direktora kompanije WTE. Nakon saslušanja kod specijalnog tužioca Saše Čađenovića, tužilački pritvor do 72 sata je određen Klisiću i Deliću, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.

Postrojenjem oštećena opština za osam miliona

Samo nekoliko dana ranije, zbog sumnje da su oštetili budžet Opštine Budva za osam miliona eura izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda podnijeta je krivična prijava protiv Lazara Rađenovića, Dragana Vukadinovića iz Budve, ovlašćenog zastupnika firme “WTE Wassertechnik” iz Njemačke, Stjepana Skočajića, izvršnog direktora firme “Biochem Industries”, Gorana Bojanića, izvršnog direktora “Trejd junika”, osnivača ove firme Mirka Latinovića, te Gojka Kapisode (78) i nepoznate osobe na čijem se identifikovanju radi. Krivična prijava je tada podnijeta i protiv preduzeća “Trejd junik”, “WTE Wassertechnik” i “Biochem Industries”. Latinović je u međuvremenu postao svjedok saradnik, dok je Rađenović sklopio sporazum o priznanju krivice. Među okrivljenima su i Svetozar Marović i njegov brat Dragan.

Kada je u pitanju slučaju Kopirajt, Tužilaštvo vjeruje da je Rađenović i još osam okrivljenih imalo udjela u sumnjivim potraživanjima između Opštine Budva i firme “Kopirajt” osnivača Marka Kentere, koja su se odnosila na ugovor o turističkoj valorizaciji kulturnog nasljeđa Budve. Novčani dug od 813.683 eura je misteriozno narastao na vi[e od 3,2 miliona eura, a vjeruje se da je za razliku oštećena opštinska kasa.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com