Svetozar Marović i Amfilohije su POBIJEDILI: Nagrađeni su sa 1.000 eura - Volim Podgoricu

Svetozar Marović i Amfilohije su POBIJEDILI: Nagrađeni su sa 1.000 eura

Prepuna sala Instituta „Dr Simo Milošević“, 260 maskiranih zvanica, odlična atmosfera koju su napravili grupa Egzodusi, klapa Stari kapetan i pop pjevačica Jelena Tomašević, obilježili su prvi maskenbal 47. Praznika mimoze u Herceg Novom.
Glasovi publike, ali i Direkcije festivala, odlučili su da prvu nagradu maskenbala ponese maska „U ime oca, sina, brata i strine“, koja je predstavljala Svetozara Marovića i mitropolita Amfilohija.
Drugu nagradu, po ocjeni publike, zaslužila je maska „Vratiće se Valter j…će vam mater“, koja je predstavljala, lik partizana Valtera iz legendarnog filma „Valter brani Sarajevo“ i maršala Josipa Broza Tita, bivšeg predsjednika Jugoslavije.

maskenbal1

Glasovi publike, ali i uprave hotela Palmon bay, takođe su presudili da treće mjesto i specijalnu nagradu korišćenja spa centra hotela, osvoji maska „Zika moskito“, koja je predstavljala simpatične bolničarke.
Dodijeljeno je i nekoliko „utješnih nagrada“, maskama „Špijuni su među nama“, „ Čarli Čaplin“, „Hercegnovski parlamentarci“ i „Spajedrmenovići“.
Maskenbal je kao što to dobra tradicija Praznika nalaže, otopčeo nastupom hercegnovskih mažoretki i Gradske muzike, maski.
Za njima je uslijedio defile maski, u koje je uloženo mnogo truda i koje su plijenile kreativnošću i nadasve duhovitim porukama.
Nepisano je pravilo da maske, ali i klovnovi animatori mogu nemaskiranim gostima činiti razne nepodopštine, poput sjedanja u krilu, “krađe“ sitnica sa stolova, grljenja, ljubljenja, izazivanja na ples i podizanja u naručje, pa je ovog starog manira bilo u izobilju

maskenbal

U kolopletu maštovitih maski našli su se : Lutke na navijanje, motivi inspirisani Dionisijskim igrama, Gusarice, dvorske dame, Ledena kraljica, Arlekini, Vanzemaljci …
Zajednički imenitelj većine ovogodišnjih maski, uglavnom je bio osvrt na aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori i Herceg Novom, pa su pažnju publike osim Valtera i Marovića, najviše izazvala grupna maska „ Kolekcija 2016“ koju su predstavljali lopovi i policajci, potom „ Špijuni su među nama“, „ Sjaši Kurta da uzjaše murta“.
Za balanje nikoga nije trebalo nagovarati, jer je podijum od 21 čas do 3 sata ujutru, bio pretijesan, tako da dobrih plesača ali i pjevača nije nedostajalo

Teskt i foto Radio Jadran

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com