PODGORICA: Kružni tok se radi na Bulevaru Svetog Petra - Volim Podgoricu

PODGORICA: Kružni tok se radi na Bulevaru Svetog Petra

Na raskrsnici Ulice Džordža Vašingtona i Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici planirano je da bude napravljen kružni tok.

Prema programu uređenja Glavnog grada za ovu godinu je planirana izrada glavnog projekta kružnog toka na toj lokaciji. Svi kružni tokovi  u gradu  napravljeni su za mandata gradonačelnika Miomira Mugoše.

Glavni grad u ovoj godini će  izgraditi most kod Osnovne  škole „21. maj” na Draču sa prilaznim saobraćajnicama, a vrijednost projekta je   820.000 eura.

Za izgradnju trga kod  gradskog stadiona predviđeno je 450.000, a izgradnju glavnog projekta sanacije potpornog zida na šetalištu Skaline tri hiljade eura.

Planirana je i rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića u centru Podgorice.

Uređenjem preostora planirano je da se za eksproprijaciju za Ulicu Baku u zahvatu DUP-a “Gornja Gorica 2” i “Univerzitetski centar” izdvoji   1.060.000, a saobraćajnice u  zahvatu Detaljnog urbanističkog plana „Radoje Dakić” 1.074.176.00 eura.

Za potrebe izgradnje miniobilaznice od nadvožnjaka u Zagoriču  do raskrsnice sa Ulicom Nikole Tesle Glavni grad će za eksproprijaciju izdvojiti  412.189 eura.

Za izgradnju ulice koja bi povezala Hercegovačku i Njegoševe za eksproprijaciju  treba izdvojiti  92.704, a za zemlju zbog radova u Ulici Iva Andrića u Zagoriču  treba isplatiti  57.837 eura.

Za rekonstrukciju  Ulice Oktobarske revolucije sa krakom prema  “Gintašu” predviđeno je 150.000 eura, a za eksproprijaciju u Ulici serdara Jola Piletića 32.538.

Glavni grad planira da izgradi parking iza zgrade “Simpo”, odnosno gdje je sada sportski poligon, a za tu namjenu predviđeno je 20.000.   Nacrt programa uređenja  bio je na javnoj raspravi od 22. januara do petog februara.

(vijesti.me)

2 komentara

  1. My spouse and I absolutely love your blog and find many of your post’s to be exactly I’m looking for. can you offer guest writers to write content for yourself? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a number of the subjects you write about here. Again, awesome site!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com