(VIDEO) Kako je jedna palma posvađala komšije u Zagoriču - Volim Podgoricu

(VIDEO) Kako je jedna palma posvađala komšije u Zagoriču

Komšije iz drugog ulaza zgrade u Zagoriču, u Ulici II crnogorskog bataljona a/6, ogorčeni su na svoju komšinicu Radmilu Vujošević, inače direktorku Zelenila, koja je, kako tvrde, bez njihovog znanja, palmu koja se već skoro dvije decenije nalazila ispred, premjestila iza zgrade, tik ispred svog balkona. Vujošević poručuje-palmu je samo htjela da spasi, a spremna je i da je premjesti, ukoliko to stanari žele.

Palmu je stanarka Božica Mićković, koje se nalazila na njenoj terasi, nakon što je porasla, posadila ispred zgrade zajedno sa stanarima.

Ogorčeni stanar za CdM tvrdi da za premještanje palme Vujošević nije pitala nikoga, a u pomoć za prenošenje biljke pozvala je i zaposlene.

“Stvarno je bezobrazluk! Mogla je da se raspita ko je posadio! Ona je dovela svoje radnike i kamion gradskog zelenila. Palmu su isčupali ispred zgrade, prebacili je iza i posadili ispred njene terase. Trebala je prvo da pita nas stanare sa ulaza. To je bilo posađeno ispred našeg ulaza. Zašto ona ima da je premješta iza zgrade ispred njene terase? To je malo bezobrazno sa njene strane prema komšijama. Njoj nije mjesto iza zgrade jer tamo nema sunca. Komšije su se svađale sa njom iz ulaza. Oni su svi ogorčeni“, ističe stanar.

Priznaje da je palmi ispred zgrade bilo loše zbog većeg broja auta koja se tu parkiraju. Ipak, ukoliko je palmu trebalo premjestiti na drugo mjesto, to je Vujošević trebalo da uradi u dogovoru sa ostalim stanarima.

Vujošević je CdM-u kazala da je krošnja ometala dalji razvoj palme, zbog čega je morala biti prebačena na drugo mjesto.

“Da bi omogućili njen dalji razvoj, tokom prošle godine Zelenilo je izvodilo radove na podizanju krošnje. Kako je od tog perioda palma dostigla visinu koja ometa njen dalji razvoj, a podrezivanje stabla nije bilo estetski, ni prihvatljivo, jer bi ugrozilo krošnju, mi smo je presadili iza iste zgrade u dvorišnom dijelu, uz punu saglasnost gospođe Mićković. Na stablu je vidljivo podrezivanje i podizanje krošnje. Ja palmu nigdje nijesam odnijela, ja sam je presadila iza i napravila, čini mi se, jedan cilj koji se od mene očekuje kao predsjednika Zelenila”, kazala je Vujošević.

To što su stanari ogorčeni na nju, te tvrde da je sve to uradila mimo njihovog znanja, Vujošević nije željela da komentariše.

“Ne bih komentarisala, jer nijesam palmu odnijela nigdje, nego je ona ostala u krugu zelenih površina koje pripadaju zgradi. Oni ako smatraju da treba sa tog mjesta da je presade na neko drugo u krugu zgrade, nemam ništa protiv. Ja sam htjela samo palmu da spasim. Ona nije mogla više da se razviije”, objasnila je Vujošević.

(CdM/Slađana Đukanović)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com