Home / NOVOSTI / Društvo / Zbog Mareze pijemo najčistiju vodu
Zoran Lakušić
Zoran Lakušić

Zbog Mareze pijemo najčistiju vodu

Odgovor poslodostva DOO “Vodovod i kanalizacija” Podgorica na moju izjava objavljenu u medijima pod nazivom Vodovod se rasipa novcem”, potvrđuje ono što se davno zna, da u Javnim preduzećima u Podgorici, ali i u Crnoj Gori umjesto eksperata za djelatnosti zbog koje su osnovana, nažalost upravljaju partijski diletanti iz DPS, poručuje u reagovanju član predsjedništva Demokratske narodne partije DNP Zoran Lakušić.

Saopštenjenje prenosimo u cjelosti: 

Oni bi morali znati da su po evropskim standardima u vodovodnoj mreži dozvoljeni gubici do 15 odsto, kada se ovi gubici  uporede sa njihovim fingiranim od 48,50 odsto, koji je realno znatno veći.

Naročito kada se tome dodaju krađe vode ,kao i neplaćena dugovanja ,onda se suočavamo sa poražavajućim podacima da se 70 odsto potisnutih količina voda za piće sa podgoričkih izvorišta prospe i ukrade ili ne naplati.

Prema podacima iz 2015.godine do kojih je došla agencija Anadolija, a objavile nezavisne novine Vijesti, najskuplja voda za domaćinstvo na Balkanu je u Crnoj Gori,Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a najeftinija u Makedoniji i Albaniji.

Da pijemo najčistiju vodu možemo zahvaliti Marezi, a ne menadžmentu Vodovoda i Demokratskoj partiji socijalista.

Gospoda koja polemišete sa mojim podacima morala bi znati da prema procenama UN više od polovine stanovništva će se suočiti sa nestašicom vode.

Po procjenama analitičara voda bi mogla biti jedini razlog ,zbog koje bi mogao izbiti treći svjetski rat.

Ako, ovome dodamo apel Žan Mišela Kustoa, sina poznatog okeanografa Žaka Kustoa sa svetskog foruma o vodi u Japanskom gradu Pjotu 2003.godine, koji je upozorio čovječaanstvo da nafta i zlato imaju alternative, a da za vodu nema zamjene.

No, umjesto polemike sa mojim stavovima trebalo bi da se zamislite nad ovim činjenicama .Naravno mogao bih beskonačno polemisati sa vama koji rasipate i dijelite međusobno novac građana Podgorice i saopštavati sijaset primjera o vašim zloupotrbama, ali mi to nije bila namjera.

Naprotiv htio sam i vas i ukupnu  javnost u Podgorici i u Crnoj Gori da upozorim na posledice koje može proizvesti vaše demagoško samo hvalisanje sa rezlutatima bez pokrića.

Kao i na vašu  skandaloznu odluku kojom ste direktorima , nezasluženo podijelili bonuse u iznosu od nekoliko hiljada eura, ogoljavajući na taj način potpuno karakter svoje vladavine i pokazujući koliko su DPS vlastodršci izolovani u svijetu svojih privilegija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com