Home / NOVOSTI / Društvo / DIRILJIVA PRIČA: Ko je starica kojoj futsaleri Srbije ljube ruku
Foto kurir.rs

DIRILJIVA PRIČA: Ko je starica kojoj futsaleri Srbije ljube ruku

Kao da su svi njena djeca Rada je naša amajlija. Prije četiri godine izgubila je sina jedinca, koji je živio za futsal, sa suznim očima za Kurir kaže golman Aksentijević o majci pokojnog Pece Brzakovića

Duh preminulog golmana Predraga Pece Brzakovića čuva futsal reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

Trenutak kada srpski futsaleri posle istorijskog trijumfa nad Portugalom trče ka tribini i zahvaljuju se jednoj starici, a neki joj čak i ljube ruku, ostao je upečatljiv detalj cjelokupnog šampionata.

Kurir je saznao da se radi o Radoslavi, majci Predraga Brzakovića, legendarnog čuvara mreže OFK Beograd i Čukaričkog, jedinog golmana koji je branio za A reprezentaciju u fudbalu i futsalu. Upravo on je bio jedan od utemeljivača ove dinamične igre u Srba krajem prošlog vijeka. Predrag Brzaković preminuo je iznenada 2012, u 47. godini života.
– Majka Rada je dio cijele priče futsal reprezentacije Srbije na ovom Evropskom prvenstvu! Ona je naša amajlija! Prije četiri godine izgubila je sina jedinca, koji je živio za futsal. Sama je došla na trening pred utakmicu s Portugalom da nas pozdravi. Bili smo iznenađeni i oduševljeni. Prišla nam je i rekla da ćemo pobijediti. To se i desilo. Isto je uradila i pred meč sa Ukrajinom, kao i pred današnji duel s Rusijom – rekao je za Kurir golman srpske reprezentacije Miodrag Aksentijević.

Slobodan Rajčević takođe je bio vezan za Pecu Brzakovića i njegovu majku:
– Kad nam je Peca bio trener u Ekonomcu, volio je da nas mlađe odvede kod njega kući. Tu nas je uvijek s osmjehom čekala majka Rada i obavezno topla pita od krompira ili sira. Brinula se o nama kao da smo njeni sinovi. I posle Pecine iznenadne smrti dolazila je da nas obilazi, jer sve nas je doživljava kao svoju djecu. Mi to nismo zaboravili. Poštujemo je i mnogo nam znači kada nam poželi sreću.

Vladimir Lazić takođe nosi lijepe uspomene na Pecu Brzakovića i njegovu majku:
– Bio sam klinac kad je Peca branio za Čukarički. Kao veliki gospodin, uvijek je imao neki poklon za nas – majicu, dres, rukavice… Posle smo zajedno igrali futsal, putovali i živjeli. Njegova majka uvijek je nas mlađe znala da dočeka na tradicionalan srpski način, uz posluženje i rakijicu. Doživjela je veliku tragediju, sahranila je sina jedinca. I pored svega, ona dolazi na naše treninge i utakmice. Legenda njenog sina živi u nama!

Svi trče kod majka Rade... Rajčević i KocićSvi trče kod majka Rade… Rajčević i Kocić

Ikona futsala
BRZAKOVIĆ – PRIJATELJ, OTAC, BRAT

Golman Miki Aksentijević sa suzama u očima pričao je o Peci Brzakoviću:
– Peca je, pored Ljubiše Ranđelovića, bio prekretnica u mom sportskom životu! Bio mi je prijatelj, otac, stariji brat, čovjek koji je imao ljudske kvalitete u pravom smislu te riječi. Želio je da pomogne drugima, pa čak i na svoju štetu. Priču o njemu i majka Radi emotivno shvatam, zvao me je sine. Ona je to znala. Znam da kroz mene vidi njega!

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com