PODGORICA: Stiže novac za otpremnine i povezivanje staža bivših radnika Duvanskog kombinata - Volim Podgoricu

PODGORICA: Stiže novac za otpremnine i povezivanje staža bivših radnika Duvanskog kombinata

Bivši radnici Duvanskog kombinata DKP odblokirali su kapiju te fabrike u Podgorici nakon što je potpisan dokument shodno kojem će 77 nekadašnjih zaposlenih do kraja naredne sedmice dobiti 1,7 miliona eura za otpremnine i povezivanje radnog staža.

Dokument su u petak potpisali predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Nemanja Katnić i predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović. Tim dokumentom se obavezuje Ministarstvo finansija da do kraja naredne sedmice isplati sredstva za tu namjenu, prenosi Dan.

Predstavnik radnika Željko Vujadinović rekao je da radnici ne bi odblokirali kapiju da dokument nije potpisan.

“Očekujemo da će novac koji nas po zakonu sljeduje biti isplaćen naredne sedmice. Stoga smo i obustavili štrajk”, kazao je Vujadinović.

Ugovor o upravljanju Novim duvanskim kombinatom NDKP između Vlade i predstavnika kompanije BMJ Industries FZ LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata UAE trebalo bi da bude potpisan u utorak.

Radnici, njih 75, koji su se našli na spisku stalno zaposlenih, a koje potencijalni investitor u NDKP planira da preuzme u periodu od godinu, odnosno za vrijeme dok bude trajala gradnja nove fabrike, imaju rok da se izjasne do ponedjeljka da li prihvataju ponudu. Ukoliko nekom od radnika sa spiska ne odgovaraju uslovi koje nudi potencijalni investitor, imaju mogućnost da se prijave za dobrovoljni odlazak iz kompanije.

Arapska kompanija jedina je dostavila ponudu na šesti po redu tender za privatizaciju, odnosno dokapitalizaciju NDKP-a, i ponudila ulaganja od 20 miliona eura, od čega će, kako je ranije najavljeno, u prvoj godini uložiti 12 miliona.

1 komentar

  1. This is the proper blog for anybody who hopes to learn about this topic. You know a whole lot its almost tough to argue along (not that I actually would want…HaHa). You certainly put a whole new spin for a topic thats been written about for years. Great stuff, just fantastic!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com