Preduzetnice u Bijelom Polju: Zašto se ekonomski osamostaliti? - Volim Podgoricu

Preduzetnice u Bijelom Polju: Zašto se ekonomski osamostaliti?

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizovalo je danas, u saradnji sa organizaciom Spirit Art Montenegro, drugu po redu, tribinu na temu „Zašto se ekonomski osamostaliti?“ u prostorijama JU elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju.

bp1

Prvo, izuzetno posjećeno predavanje, održano je na ekomskom fakultetu u Podgorici.

“Naša ciljna grupa su mladi (studenti i svršeni studenti, maturanti), nezaposleni kao i svi drugi koji imaju profesionalnu karijeru pred sobom. U okviru serije predavanja suočićemo učesnike sa samostalnim zanatlijama, preduzetnicama i ekspertima iz Udruženja preduzetnica Crne Gore i Spirit Art Montenegro organizacije koji će im prenijeti svoja iskustva i prednosti samostalnosti u preduzetništvu kroz slobodnu diskusiji na ovu temu. Takođe cilj je bio predstaviti uspješnu preduzetničku priču iz naše zemlje i pozvati privrednike i preduzetnike da daju svoj doprinos ovom događaju”, kaže Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica.

Ona dodaje da se ova organizacija bavi pitanjima promocije i razvoja ženskog preduzetništva a predavanja se organizuju u okviru projekta “Žena pokretač duštva”,koji je podržala Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću 2015.

Sledeće predavanje će se održati 26. februara u Rožajama u JU Srednja stručna škola.

“Projekat pod nazivom “Žena – pokretač društva” ima za cilj afirmaciju ženskog preduzetništva u srednjim školama i na fakultetima u Podgorici i sjevernom regionu Crne Gore, navode iz Udruženja preduzetnica.

Pozdravnu riječ i svoj doprinos ovoj manifestaciji dali su Miloš Marić, direktor JU Srednje elekto-ekonomske škole  i Nusret Bećirović, zamjenik sekretara za preduzetništvo i ekonomski razvoj opštine Bijelo Polje.

bp2

Svojim prisustvom u uvodnom obraćanju predstavnici lokalne uprave i obrazovne ustanove su podrzali i pohvalili samu manifestaciju sa željom za više ovakvih i sličnih projekata u Bijelom Polju. Takođe su ukazali na važnost ženskog učešća u svim segmentima društva, pohvalili zalaganje žena u profesionalnom životu i istakli neophodnost veće društvene podrške ženskom preduzetništvu.

 

1 komentar

  1. I fully agree with this above comment, the internet is with a doubt growing in the most fundamental medium of communication across the globe and its due to sites just like this that ideas are spreading so quickly.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com