Home / NOVOSTI / Društvo / DI KAPRIO SE KONAČNO DOMOGAO OSKARA

DI KAPRIO SE KONAČNO DOMOGAO OSKARA

Film “Pod lupom”, o razotkrivanju pedofilije u okviru katoličke crkve, najbolji je film po ocjeni Američke filmske akademije za 2016. godinu.

 Film “Pod lupom”, o razotkrivanju pedofilije u okviru katoličke crkve, najbolji je film po ocjeni Američke filmske akademije za 2016. godinu.

Film je ponio nagradu i za najbolji originalni scenario.

Leonardo Dikaprio je konačno osvojio svog prvog Oskara za ulogu u filmu “Povratnik”, sto su svi u Dolbi teatru pozdravili aplauzom.

Reditelj “Povratnika” Alehandro Gonzales Injaritu dobio je nagradu za najbolji režiju.

Glumica Bri Larson koja je glumila lik Dzoj u filmu “Soba” je najbolja glumica.

Alisija Vikander je prvi put nominovana i osvojila je Oskara za sporednu ulogu u filmu “Dankinja”, a Mark Rajlens nagrađen je za najbolju sporednu mušku ulogu u Spilbergovom trileru “Most špijuna”.

Oskara za najbolji adaptirani scenario osvojio je film “Opklada vijeka”, a dobitnici su poručili publici da ne glasaju za ljude koji imaju novac, ako ne žele da novac kontroliše vladu.

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden pojavio se na sceni Dolbi teatra i najavio Ledi Gagu koja je otpjevala pjesmu iz filma “Lovište”.

Pjesma koju je otpjevao Sem Smit za poslednji film o Bondu pobijedila je konkurenciju u kategoriji najbolja pjesma, a slavni Enio Morikone posle 6 nominacija konačno je osvojio Oskara za najbolju muziku.

Ovogodišnja, 88. dodjela nagrada Američke filmske akademije protekla je u znaku prozivke Holivuda na račun različitosti jer među nominovanim glumcima nije bio nijedan Afroamerikanac.

“Evo me na dodjeli Oskara za bijelce, ali da su birali voditelja mene ne bi izabrali”, našalio se voditelj programa Kris Rok na samom početku ceremonije.

“Sigurno se dešavalo tokom pedesetih i šezdesetih da crnci ne budu nominovani, ali tada se nisu bunili”, nastavio je komičar.

“Pobjesneli Maks: Autoput bijesa” je najveće iznenađenje večeri sa osvojenih 6 nagrada (najbolji kostim, najbolja scenografija, najbolja maska, najbolja montaža, najbolja montaža zvuka, najbolji miks zvuka).

Emanuel Lubeski osvojio je svoju treću nagradu za fotografiju Američke akademije. Film “Ex maćina” osvojio je Oskara za najbolje vizuelne efekte.

Oskara za najbolji dugometražni animirani film dobio je “U mojoj glavi”, a “Priča o medvedu” za najbolji kratkometražni animirani film. “Djevojka na rijeci: cijena oproštaja” je najbolji kratki dokumentarni film, “Ejmi” najbolji dokumentarni film, “Mucanje” je izabrano za najbolji kratkometražni film, a Oskar je otišao u ruke Mađara Lasla Nemeša za najbolji film van engleskog govornog područja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com