Home / NOVOSTI / Društvo / Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata otvoren u Delta Sitiju
(Foto: Dan)

Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata otvoren u Delta Sitiju

Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata otvoren je juče u šoping molu Delta siti u Podgorici. I ove godine sajam je okupio brojne umjetničke zanatlije i proizvođače suvenira i rukotvorina iz cijele Crne Gore, što je za posjetioce, prema riječima organizatora, prava prilika da proputuju kroz cijelu zemlju i sve njene ljepote iskazane kroz autentične suvenire.
– Interesovanje za Sajam suvenira ne jenjava ni nakon više od decenije, što nam govori da smo bili na pravom putu kada smo prije trinaest godina pomogli, tada, ne tako brojnim proizvođačima da prikažu svoje radove i zajedno sa njima učinili turistički proizvod Crne Gore kompletnijim. Ono što organizacijom Sajma suvenira želimo da postignemo jeste da promovišemo prave crnogorske suvenire kao neizostavan dio turističke ponude. Osim što će predstaviti proizvode, izlagači će imati priliku da razmijene iskustva, podstaknu kreativnost i dobiju ideje i smjernice za pravljenje novih prepoznatljivih suvenira – kazala je Maja Leković, portparol manifestacije „Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata”.
NVO Oliva art čiji je cilj da afirmiše i zaštiti maslinovo drvo, na sajmu je predstavila ručno rađene proizvode od ovog drveta.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com