Home / NOVOSTI / Društvo / TIVAT: POŽAR NA AERODROMU Srećom prošlo bez posljedica

TIVAT: POŽAR NA AERODROMU Srećom prošlo bez posljedica

Tokom opsluživanja aviona “Montenegro erlajnza” tipa „embraer E-190“ (4O-AOD), na platformi tivatskog aerodroma, prošle je sedmice došlo do manjeg incidenta koji se završio bez posljedica.

Nakon što je u utorak 23. februara u 16.27 sati, avion na redovnoj liniji iz Beograda sletio u Tivat,  i zaustavio se na platformi, prišla su mu aerodromska vozila. Jedno od njih,  takozvane samohodne stepenice za ukrcaj putnika, italijanskog proizvođača AVIOGEI, prišle su avionu kod prednjih vrata. U trenutku kada su stepenice izvlačile svoje hidraulične „noge“ za stabilizaciju, a vrata aviona još nisu bila otvorena za izlazak putnika, službenik koji je rukovao stepenicama primijetio je varničenje i dim koji su dopirali iz motornog prostora tog vozila.

Vozač i dežurni pripadnici aerodromskog obezbjeđenja na platformi, kao i vatrogasne jedinice aerodroma odmah su reagovali i u roku od samo 17 sekundi požar na aerodormskom vozilu ispod aviona je ugašen, bez ikakvih posljednica za letjelicu i putnike koji su se u njoj nalazili.

Na samohodnim stepenicama pričinjena je manja materijalna šteta.

Avion “Montenegro erlajnza” koji je i po redu letjenja u utorak veče trebalo da prenoći u Tivtu,  preventivno su pregledali  mehaničari i već narednog dana ponovno je bio u redovnoj upotrebi, odletjevši iz Tivta na redovnu liniju za Moskvu.

(vijesti.me)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com