Inspektor Nikola Terzić pušten iz pritvora: Tužilac jedno, sudija drugo - Volim Podgoricu

Inspektor Nikola Terzić pušten iz pritvora: Tužilac jedno, sudija drugo

Ovaj policijski službenik sumnjiči se da je zloupotrijebio službeni položaj i učestvovao u “stvaranju kriminalne organizacije” tako što nije na adekvatan način čuvao dokumentaciju oduzetu od uhapšenog Podgoričanina Veselina Mujovića.

Terzić sinoć, po izlasku iz suda, nije želio da odgovara na novinarska pitanja, a njegov advokat Lazar Aković kratko je saopštio da je sud ocijenio da njegov klijent ne može uticati na svjedoke, kako je to Tužilaštvo predstavilo u zahtjevu za određivanje pritvora.

“Moj branjenik je kod istražnog sudije negirao da je izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i da je radio sve u skladu sa propisima i policijskom praksom. Istražni sudija je nakon saslušanja odbio predlog Tužilaštva jer smatra da ne postoje osnove da moj branjenik može uticati na svjedoke”, naveo je Aković.

Terzić je priveden u petak oko 22 časa, a nakon saslušanja u Tužilaštvu, određen mu je tužilački pritvor do 72 sata. U okviru tog roka, prije nego što je priveden sudiji za istrage, juče je još jednom priveden u Specijalno tužilaštvo, gdje je, prema saznanju DN, dodatno pojasnio sve što zna o nestanku spornih pisama izuzetih iz Mujovićeve kuće.

Tužiteljka Lidija Vukčević je u nedjelju odredila pritvor i Terzićevom šefu, rukovodiocu Odsijeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Daliboru Medojeviću, takođe zbog sumnje da je umiješan u nestanak spornih pisama.

Vukčević je Terziću predočila pisane dokaze na koje se izjasnio. Ona je predložila i pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i Tužilaštvu dostavila dva spiska sa imenima svjedoka koji treba da se saslušaju u istrazi.

Afera “Dokazi” izbila je 17. februara, nekoliko sati nakon što je vršen pretres u kući Veselina Mujovića, kada su policijski službenici utvrdili da nedostaje 13 zaplijenjenih pisama i dva dokumenta, koji su zabilježeni u foto-elaboratu i potvrdi o oduzimanju stvari.

Dokazni materijal je iz kuće Mujovića prvo donijet u kancelarije Odsijeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, a da kesa sa dokazima nije bila propisano zapakovana potvrdili su i policajci koji su vršili pretres i izuzeli dokaz.

Prema nezvaničnim saznanjima, Terzić je, navodno po nalogu Medojevića, koji je bio koordinator pretresa kuće Mujovića, preuzeo te dokaze iz Odsijeka za privredni kriminal i predao mu ih. Nakon što je dobio dokaze Medojević je prilikom upoređivanja foto-elaborata i izuzetih dokaza utvrdio da fali 13 pisama i dva dokumenta i o tome odmah obavijestio nadređene i Specijalnog tužioca, koji vodi postupak “Hobotnica”, u kojem je Mujović uhapšen. Ipak, Tužilaštvo je upravo Medojevića i inspektora Terzića označilo kao odgovorne za nestanak dokaznog materijala.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com