Kraj suđenja za prebijanje zatvorskih čuvara: Optuženi čekaju na 8. mart - Volim Podgoricu

Kraj suđenja za prebijanje zatvorskih čuvara: Optuženi čekaju na 8. mart

Sutkinja danilovgradskog Osnovnog suda Sonja Keković najavila je da će  8. marta izreći presudu robijašima optuženim za prebijanje zatvorskih čuvara.

Juče je okončano suđenje optuženima  Goranu Vukčeviću, Luki Lučiću, Srđanu Vujoviću, Mirku Kontiću, Milivoju Spasojeviću, Dejanu Dediću, Vladimiru Zindoviću, Petru Damjanoviću i Dejanu Parađini.

Tužilac Miroslav Turković tražio je maksimalne kazne, pojašnjavajući da su i svjedoci i medicinska dokumentacija dokazali njihovu krivicu.

Parađina je  optužio spuške čuvare da su im u dogovoru sa tužilaštvom pripremili optužnicu kako bi im se osvetili i rekao  da iza svega stoji hir komandira ZIKS-a.

“Ne postoje dokazi da su osuđenici započeli tuču i povrijedili komandire. Snimci, kao i medicinska dokumentacija, pokazuju da su policajci lažno svjedočili i zbog toga tražim da nas sud oslobodi optužbi”, kazao je Parađina.

I drugi optuženi negirali su krivicu i naglašavali da osuđenici nisu započeli tuču. Tvrde da su se samo branili od stražara koji su koristili i palice.

Dedić je istakao da mu je nejasno kako su stražari mogli da vide ko ih je udario, kada su u sudnici rekli da je na poligonu bila velika gužva.

“Optužba je smiješna, jer smo napadnuti i čak se tvrdi da je nas nekoliko nanijelo iste povrede pojedinim stražarima”, kazao je Dedić.

Advokati optuženih Radoman Golubović, Željko Vuković i Veselin Raspopović, kazali su da nema dokaza da su zatvorenici krivi i tražili su oslobađajuću presudu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com