Skućio se Žarko Laušević - Volim Podgoricu

Skućio se Žarko Laušević

Žarko Laušević (56) kupio je stan od 100 kvadrata u Njujorku, saznaje Kurir.

Glumac, koji od 1999. godine živi i radi u SAD, uspio je da se nakon brojnih problema s boravišnom vizom skući i nema namjeru da se vraća na naše prostore. Laušević je nekretninu pazario zahvaljujući uspjehu knjiga „Godina prođe, dan nikad“ i „Druga knjiga – dnevnik jedne robinje“, glavnoj ulozi u filmu „Smrdljiva bajka“, kao i dugogodišnjem radu na gradilištima širom Amerike.

“Ne namjerava da se vrati da živi u Srbiji, a ponajmanje u Crnoj Gori. Tako je najbolje, tamo mu je porodica”, kaže Nikola Kaluđerović, Žarkov bivši cimer iz zatvora.

– Žarko se mnogo namučio, ali je uspio da se skući u Americi. Radio je dan i noć na gradilištima kao moler i štedio svaki dolar. Međutim, posljednjih godina zaradio je i zahvaljujući knjigama i filmu, pa je odlučio da sve to uloži u kupovinu stana – priča naš izvor blizak glumcu.

Pričaju o nesrećama

Ova saznanja Kuriru je  potvrdio  Cetinjanin Nikola Kaluđerović, najmarkantniji lik u knjizi „Godina prođe, dan nikad“, koji je s Laušem dijelio ćeliju u zatvoru u Spužu.

– Tačno je da je Žarko pazario nekretninu u Americi. Zaradio je u Srbiji od filma i knjiga, a namučio se, bogami, i u bijelom svijetu. Pametno je odlučio jer je bolje da se makne iz ove zemlje. Nismo se skoro čuli, ali se uvijek dobro ispričamo. Naše teme su dobro poznate, pričamo samo o nesrećama i ništa drugo. Znam da su mu djeca dobro i da su mu se ćerke udale. Njegov život nije lak, ali tako je, kako je. Ne bih ja mnogo pričao na tu temu jer ipak smo mi dobri prijatelji – kazao nam je Kaluđerović.

Pomilovao ga Tadić

Podsjetimo, Laušević je 1993. u podgoričkom kafiću ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. Poslije više presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore, 2001. pravosnažno je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina. U pritvoru je, do izricanja prvostepene presude, proveo četiri i po godine, a ostalo mu da odsluži još osam i po. Bivši predsednik Srbije Boris Tadić 2011. donio je odluku o njegovom pomilovanju.

U Srbiji zbog filma
GLUMA JE MOJ ZANAT

Žarko je u Srbiju ponovo došao 2015, poslije 16 godina. Tada je posjetio mnoge stare prijatelje i snimio film„Smrdljiva bajka“.

– Gluma je moj zanat. Dugim nizom godina to je bio dio onog što sam najviše volio u životu. S tom idejom i ljubavlju prišao sam čitavom ovom projektu. U okviru toga prisjećao sam se nekih stvari i otkrivao nove. Imao sam sreće da neke kolege koje sam prethodnih godina gledao u filmovima budu i moji partneri – rekao je tada popularni glumac.

(Kurir / Ljiljana Stanišić)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com