Akcija Banke hrane povodom 8.marta: Najugroženijim majkama ručak sprema kuvar Žarko - Volim Podgoricu

Akcija Banke hrane povodom 8.marta: Najugroženijim majkama ručak sprema kuvar Žarko

U susret obilježavanju Međunarodnog dana žena Banka hrane ističe da je i danas istaknuta nejednakost te da žene i dalje moraju da nastave borbu za bolju budućnost.
Kako navode u saopštenju, milioni žena u svijetu i danas trpe nasilje u porodici, nemaju pristup adekvatnoj zdravstvenoj zaštiti, ne odlučuju o rađanju, hrani, nemaju mogućnost nastavka školovanje, nijesu nasljednici imovine, plaćene su manje od svojih muških kolega na istim pozicijama i rijetko se mogu vidjeti na rukovodećim pozicijama.

“Ovo je dan kada se moramo sjetiti napora aktivistkinja, hrabrih žena kroz istoriju u čijim plodovima danas uzivaju žene širom svijeta i odati im poštovanje. Ovaj datum nas, takođe, podsjeća da borba za ravnopravnost nije završena i da u njoj treba učestvovati svakog dana”, navode iz Banke hrane.

Nažalost, kako dodaju, komercijalizacija nije zaobišla ni ovaj datum pa se Međunarodni dan žena svodi  na poklanjanje cvijeća, kozmetike, slatkiša  i drugih poklona ženama, dok se njegova suština zanemaruje.

“Banka hrane Crne Gore čestita svim damama Međunarodni praznik žena sa željom da sve žene budu  aktivne u borbi za svoja prava koja vode ka  boljoj  i ravnopravanijoj Crnoj Gori. U želji da barem na Dan žena osjete pažnju, najugroženije samohrane majke sa našeg spiska za Podgoricu će dobiti 90 kompletnih ručaka spremljenih od strane profesionalnog kuvara. Zahvaljujemo se kuvaru Žarku koji će obroke spremati, ali koji se ovoga puta pojavljuje i kao donator kao i gospodinu Vukčeviću i Adroviću na donaciji”, poručuju iz Banke hrane.

Kako zaključuju, ovo je treća humanitarna akcija ovoga tipa,  a druga ove godine.

“Vjerujemo da će sličnih akcija biti još i da ćemo se svi potruditi da pripadnicama ljepšeg pola pomognemo i olakšamo im u borbi za bolju budućnost”, zaključuju iz Banke hrane.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com