Nikšićanka koja osvaja svjetske plesne podijume - Volim Podgoricu

Nikšićanka koja osvaja svjetske plesne podijume

Nikšićanka Nikolina Giljen se plesom bavi od svoje šeste godine, a sa samo 16 godina je postala instruktor u plesnom klubu koji se više bazirao na festivale i koncerte, ali oduvijek joj je bio san da se približi svjetskom nivou.

Sticajem okolnosti upoznala sam Miloša Adžića, sadašnjeg prijatelja i kolegu i zbog ozbiljnosti kluba koji je on već bio osnovao odlučili smo da udružimo kvalitete i da krenemo na svjetsku plesnu scenu. Za samo dvije godine zajedničkog rada donijeli smo mnogo uspjeha našoj državi iz Libereca, Moskve, Sarajeva, Kielcea, Ploka, Riminija i Sitarda…”, kaže Nikolina.

Miloš se profesionalno bavi latino plesovima i sa svojom sestrom Vladicom pleše u paru, evropski su prvaci, dok je njegova partnerka Nikolina hip hop plesač i instruktor u plesnom klubu Royal.

“Zajednički prenosimo znanje, Miloš i ja plešemo zajedno u duo kategoriji hip hopa i bili smo učesnici na Svjetskom prvenstvu u Italiji i u polufinalu osvojili deveto mjesto, što je za nas bio neočekivan uspjeh. Takmičenje je trajalo pet dana i okupilo je više od 3. 000 vrhunskih plesača. Kao trener hip hopa iz Italije sam se vratila bogatija za još jedno iskustvo, inspirisana i puna elana”, dodaje Nikolina.

Dok su druge zemlje svijeta vodile velike nacionalne ekipe, Nikolina i Miloš su otišli sami.

“Nikada nijesam imala profesionalne instruktore, svoj stil sam sama izgradila, pratila sam kako to rade neki od najprofesionalnijih plesača i sklapala kockice. U ovoj godini nas čeka još Slovačka, Holandija, Češka i Rumunija gdje ćemo voditi tri napredne ekipe”.

(CDM)

2 komentara

  1. Thankx so much for this! I havent been this thrilled by a post for a long period of time! Youve got it, whatever that means in blogging. Anyway, You are certainly someone that has something to say that people need to hear. Keep up the good job. Keep on inspiring the people!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com