Home / LJUDI / Nikšićanka koja osvaja svjetske plesne podijume

Nikšićanka koja osvaja svjetske plesne podijume

Nikšićanka Nikolina Giljen se plesom bavi od svoje šeste godine, a sa samo 16 godina je postala instruktor u plesnom klubu koji se više bazirao na festivale i koncerte, ali oduvijek joj je bio san da se približi svjetskom nivou.

Sticajem okolnosti upoznala sam Miloša Adžića, sadašnjeg prijatelja i kolegu i zbog ozbiljnosti kluba koji je on već bio osnovao odlučili smo da udružimo kvalitete i da krenemo na svjetsku plesnu scenu. Za samo dvije godine zajedničkog rada donijeli smo mnogo uspjeha našoj državi iz Libereca, Moskve, Sarajeva, Kielcea, Ploka, Riminija i Sitarda…”, kaže Nikolina.

Miloš se profesionalno bavi latino plesovima i sa svojom sestrom Vladicom pleše u paru, evropski su prvaci, dok je njegova partnerka Nikolina hip hop plesač i instruktor u plesnom klubu Royal.

“Zajednički prenosimo znanje, Miloš i ja plešemo zajedno u duo kategoriji hip hopa i bili smo učesnici na Svjetskom prvenstvu u Italiji i u polufinalu osvojili deveto mjesto, što je za nas bio neočekivan uspjeh. Takmičenje je trajalo pet dana i okupilo je više od 3. 000 vrhunskih plesača. Kao trener hip hopa iz Italije sam se vratila bogatija za još jedno iskustvo, inspirisana i puna elana”, dodaje Nikolina.

Dok su druge zemlje svijeta vodile velike nacionalne ekipe, Nikolina i Miloš su otišli sami.

“Nikada nijesam imala profesionalne instruktore, svoj stil sam sama izgradila, pratila sam kako to rade neki od najprofesionalnijih plesača i sklapala kockice. U ovoj godini nas čeka još Slovačka, Holandija, Češka i Rumunija gdje ćemo voditi tri napredne ekipe”.

(CDM)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com