Ovako je govorio Dragan Nikolić: Da sam imao kompjuter nikad ne bih postao glumac! - Volim Podgoricu

Ovako je govorio Dragan Nikolić: Da sam imao kompjuter nikad ne bih postao glumac!

Nikolić nikada sebi nije dozvolio da povjeruje da je zvijezda.

U intervjuu koji je 2009. godine dao za magazin “Wine Style” ističe se da ga taj vid promocije “baš više i ne zanima”.

“Ma ja ni danas ne znam šta podrazumijeva taj pojam. Šta je to “zvijezda”? Kako se to postaje? Vjerovatno je to u svijesti drugih ljudi. Sebi stvarno nikada nijesam dozvolio luksuz da mislim ne samo da sam zvijezda, nego ni da sam najbolji ili na bilo koji način veliki. Vjerujem da se niko neće uvrijediti ako ovo kažem, ali – mislim da je to svojstvo budala – vjerovati da si neko drugi. Mislim da to nije pitanje odluke ili želje, već vaspitanja. Pripadam generaciji koja je svoje stavove zaista zasnivala na kućnom vaspitanju. Ako hoćete, i na uličnom vaspitanju. Sve su to posebne etičke norme koje se ne uče u školi”, rekao je Nikolić, prenosi B92.

Mangup i ulica su dva pojma koji se često vezuju za Nikolića.

“…Na ulici su bili ljudi istog profila i vaspitanja kao ja. Recimo, moji drugovi i ja zaista nijesmo pravili socijalne ili druge razlike – da li je neko siromašan ili bogat, crn ili bijel”, rekao je Nikolić.

Gluma je za njega uvijek bila igra, kaže da je imao kompjuter, vjerovatno ne bi bio glumac.

“Za kompjuterom imaš već smišljene igre i možeš da se igraš sam. Kad sam ja bio klinac htio sam da se igram i mislim – šta da radim sam? I onda sa drugovima smišljaš: “Šta da se igramo? Koja je to igra?” Na ulici smo iz svojih glava pravili sebi zabavu. To su bila grupna zadovoljstva, učestvovanje u zajedničkoj fantaziji. To je isti osjećaj kao na sceni. Mašta i igra”, rekao je Nikolić.

Za brak sa Milenom Dravić jednom je rekao:

“Nemam utisak da smo toliko godina zajedno. Iskreno ne, jer smo živjeli burno i brzo, onako kako i treba živjeti”, rekao je Nikolić.

2 komentara

  1. Spot on with this write-up, I actually think this website needs far more consideration. in all probability be once more to read far more, thanks for that info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com