SKOČIO U BIJESNU RIJEKU DA SPASI SUGRAĐANINA - Volim Podgoricu

SKOČIO U BIJESNU RIJEKU DA SPASI SUGRAĐANINA

Članovi Spasilačkog kluba „Wolf“ koji danonoćno prate stanje vodostaja fočanskih rijeka pritekli su u pomoć i izvukli automobil upisavši u svoj dnevnik još jednu spasilačku akciju.

Darko Simović nije ni slutio da će mu se običan dan pretvoriti u pravu filmsku spasilačku misiju. Vozeći se do imanja u naselju Dragočava na putu se mimoišao sa džipom kojim je upravljao sugrađanin i poznanik Ljuban Vuković. Par sekundi potom u retrovizoru je spazio da je automobil nestao sa puta i survao se u Ćehotinu. Vremena za razmišljanje nije bilo, odmah je priskočio u pomoć.

“Nisam mogao da vjerujem. Samo što smo se mimoišli na putu, auto je nestao, stao sam odmah na proširenju, prileteo do auta, zagazio sam do grudi u reku, otvorio sam mu auto koji se neverovatnom brzinom punio vodom. Iščupao sam ga, a da nisam naišao mislim da bi se čovek ugušio, jer to su sekunde u pitanju. U petak sam ga obišao, dobro se oseća, zahvaljuje se, a ja sam učinio samo ono što bi svaki čovjek i pripadnik Granične policije”, ispričao je Simović.

Sreća je u jednom danu dva puta „pogledala“ Ljubana. Osim što mu je spaseno najdragocjenije, na mestu izbjegnute nesreće našli su se pripadnici Spasilačkog kluba „Volf“ koji su brzom, utreniranom akcijom uspeli i da mu izvuku automobil iz podivljale Ćehotine.

“Mi redovno patroliramo uz Ćehotinu, jer njen vodostaj varira. Toga dana naišli smo usput kraj Dragočave i imali šta da vidimo. Srećom Darko je već spasio život čovjeku, a mi smo odmah u rekordnom vremenu izvukli automobil da ga voda ne bi odnela i uspješno smo završili još jednu akciju”, ispričao je Nenad Ikonić, predsjednik Spasilačkog kluba „Volf“.

Ljuban Vuković na kućnom je lečenju. Darko Simović se vratio redovnim obavezama, a fočanski vukovi poručuju da redovno bdiju uz riječne tokove i da je njih 20 sa četiri čamca uvek spremno da se odazove na sve pozive za pomoć.

312 komentara

  1. That is a good tip especially to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise information… Thanks for sharing this one. A must read post!

  2. You're so awesome! I don't believe I've read something like that before. So good to find somebody with unique thoughts on this subject matter. Really.. many thanks for starting this up. This website is something that's needed on the web, someone with a bit of originality!

  3. Greetings, There's no doubt that your site could be having web browser compatibility issues. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, fantastic website!

  4. I am curious to find out what blog system you happen to be working with? I'm experiencing some small security issues with my latest blog and I'd like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com