Beba pala sa terase, majka skočila za njom - Volim Podgoricu

Beba pala sa terase, majka skočila za njom

Trinaestomjesečna Teodora Dobrenović iz Niša zadobila je frakturu lobanje kada je spletom okolnosti u toku igre pala sa balkona porodične kuće u naselju Brzi brod, sa visine od oko dva i po metra.

Nekoliko trenutaka kasnije, vidjevši šta se desilo, njena majka, Aleksandra Dobrenović, bez razmišljanja skočila je sa terase kako bi što prije stigla da pruži pomoć djevojčici. Priča ipak ima srećan kraj – djevojčica je poslije pregleda u bolnici puštena kući, jer nema ozbiljnije posledice, zajedno sa majkom, koja je zadobila samo uganuće noge.

Preslatka „spajdermenka“

Simpatičnu devojčicu Teodoru, medicinsko osoblje na Klinici za neurohirurgiju od milja je nazvalo „spajdermenka“. Tokom boravka u bolnici postala je miljenica i ljekara i medicinskih sestara.

Nezgoda se desila u subotu, 12. marta, oko 10.50.

– Usisavala sam kuću. Teodoru i trgodišnjeg sina sam ostavila u drugoj sobi i zatvorila vrata. Došla sam samo na tren u dnevnu sobu da ostavim usisivač kada mi je prišao sin i rekao: „Dunda pala“. Oni su, izgleda, odmah krenuli za mnom, i on i ona. Ušli su u susjednu sobu, pošto je stariji sin dohvatio bravu i otvorio vrata, a ona nije znala i izašla je na terasu – priča Aleksandra.

Otrčala je odmah u tu sobu, izašla na terasu i odmah skočila kada je vidjela bebu kako leži na betonu ispred kuće. Nije bilo vremena da ide stepeništem. Mislila je samo kako što prije da pomogne ćerkici. Kada je doskočila na zemlju, uzela je bebu u ruke i vidjela da nije bilo krvi na njenom tijelu.

Dete skliznulo sa neograđenog dela kuće

Dijete skliznulo sa neograđenog dijela kuće, Foto: Branko Janačković

– Užasnula sam se kada sam je vidjela da leži dolje. Nisam čula da li plače ili ne plače dok nisam skočila sa terase. Kada sam je uzela u ruke vidjela sam da plače. Bilo mi je malo lakše, jer bi problem bio da nije plakala. Nije gubila svijest. Od momenta pada do rendgena je plakala sve vrijeme. Tek poslije toga, jer joj se spavalo, uspavala se za snimanje skenerom. Dijete nije povraćalo, niti je gubilo svijest. Doktor kaže: „Sva sreća što je mala, što još koštani spojevi nisu srasli.“ Utvrđeno je naprsnuće lobanje, ali bez nagnječenja i bez krvarenja. Snimljena i na rendgenu i na skeneru – kaže Aleksandra.

Djevojčica je preventivno zadržana u bolnici sa majkom u nedjelju, a juče je puštena kući, bez ikakve terapije.

– Bili smo na Neurohirurgiji. U nedjelju, radi preventive, zadržani smo da vide kako će noć da protekne. Htjeli  su u nedelju da nas puste, ali smo ipak zadržane za svaki slučaj. Sve je dobro ispalo, ona normalno hoda i igra se – kaže Aleksandra, koja je prilikom skoka uganula nogu.

– Povrijedila sam nogu, imam uganuće. Šta čovjek u tom trenutku da radi, svako bi učinio isto – kaže majka.

(Alo)

1 komentar

  1. Obviously I like your web site, but you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to inform you. Nevertheless I will surely come again again!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com