Da li će Marović ostati iza rešetaka ili ne? - Volim Podgoricu

Da li će Marović ostati iza rešetaka ili ne?

Visokom funkcioneru Demokratske partije socijalista Svetozaru Maroviću, osumnjičenom za učestvovanje u osam afera u kojima je budžet metropole turizma oštećen za višemilionske iznose, pritvor ističe 18. marta.

Vijeće Vrhovnog suda odlučiće da li će mu pritvor biti produžen ili će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Drugi čovjek vladajuće partije DPS-a uhapšen je 17. decembra prošle godine u Podgorici u svom stanu u zgradi Vektre, zbog sumnje da je, osim u slučaju preprodaje zemlje u mjestu Prijevor, učestvovao u finansijskim malverzacijama prilikom raspodjele stambenog i poslovnog prostora u tržnom centru TQ Plaza i izgradnji koncertnog platoa na Jazu. Samo u ovim poslovima kasa budvanske opštine oštećena je za više od dvadeset miliona eura.

Mjesec kasnije, Marović je ponovo ,,posjetio“ Specijalno tužilaštvo, gdje je saslušavan, ali sada zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama u pet novih afera: ,,Bulevar Bečići“, ,,WTE Vještica”, ,,Kopirajt“, ,,Krapina“ i ,,Properti investments“, kojim je nastala šteta u iznosu od 15.000.000 eura. Sudeći po istražnim radnjama, iskazima svjedoka saradnika koji su se našli u pojedinim medijima, kao i izjavi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, organi gonjenja sumnjaju da je upravo Svetozar Marović rukovodio poslovima koji su ocijenjeni kao ,,prljavi”.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com