Đukanović: Uređaj prepoznao birača čiji su podaci bili na lažnom dokumentu - Volim Podgoricu

Đukanović: Uređaj prepoznao birača čiji su podaci bili na lažnom dokumentu

Ovo je dramatična situacija, suspendovan je Ustav, pozivamo opozicione stranke da zajedno pripremimo i damo adekvatan odgovor režimu, kazao je danas Milan Knežević funkcioner DF na konferenciji za novinare.

Njegov kolega iz Nove srpske demokratije (NOVA) rekao je da su tokom jučerašnje posjete Tivtu isprobali instalirani uređaj za elektronsku identifikaciju.

“Kroz njega može da prođe i grubi falsifikat dokumenata”, kazao je Đukanović.

Đukanović je kazao da su odštampali podatke sa lične karte na prazni obrazac koji košta pet centi, sa lažnom fotografijom i da je uređaj za elektronsku identifikaciju prepoznao birača čiji su podaci bili na lažnom dokumentu, čak i odštampao odrezak kojim će se na izborima potvrđivati da je birač glasao.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević rekao je da bi Specijalno tužilaštvo već danas trebalo da istraži rad DPS-a, da odgovornost ne može da izbjegne ni EU, te da šef Delegacije EU Mitja Drobnič o ovome treba da izvjesti Brisel.

Andrija Mandić je rekao da elektronska identifikacija ne štiti od falsifikovanih ličnih karata, koje su, kako je rekao, korištene, ne samo na referendumu 2006, već i na ranijim izborima.

Upitani da li imaju dokaz da je uređaj očitao grubi falsifikat lične karte, iz DF-a su rekli da će se ubrzo pojaviti video zapis.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com