UZBUNA: Dron snimao ZIKS preko tri sata! - Volim Podgoricu

UZBUNA: Dron snimao ZIKS preko tri sata!

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu nadlijetao je prije nekoliko dana duže od tri sata profesionalni dron koji je nakon alarma “pobjegao” preko Veljeg brda.

Letjelica je primijećena oko 20 sati prije tri dana ali istraga pokrenuta radi utvrđivanja ko njime upravlja pripada i s kakvom je namjenom nadlijetao zatvor nije dala rezultata, piše Dan.Sumnja se da je letjelica poslata s određenom namjenom pojačava to što je dron nadlijetao ZIKS duže od tri sata a nestao je iznad Veljeg brda oko 23 sati kada je intezivirano njegovo osmatranje.

Podgorički dnevnik piše daje u ZIKS-u nastala prava uzbuna kada je primijećen skupocjeni dron koji je vjerovatno snimao zatvor. Dan piše da je od uprave zatvora saznao da je dron nadlijetao svaku zgradu ZIKS-a a sumnja da je poslat sa nezakonitom namjerom pojačana je zbog toga što se pojavio u vrijeme kada su se robijaši vraćali sa slobodnog vikenda.

Uprava ZIKS-a izdala je naredbu da se dron prati kako bi se utvrdilo ko njime upravlja. S obzirom da takve letjelice mogu da ponesu i teret od jednog kilograma sprovedena je istraga da li se na takav način robijašima doprema droga, mobilni telefoni, oružje ili drugi nedozvoljeni predmeti i supstance.

Prema saznanjima Dana ovo nije prvi put da dron nadlijeće zatvor.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com