JEVRIĆ OPLJAČKAN PA UBIJEN? - Volim Podgoricu

JEVRIĆ OPLJAČKAN PA UBIJEN?

 

Ovaj pedesetšestogodišnji Bjelopoljac nestao je 27. oktobra prošle godine i od tada mu se gubi svaki trag.  Policija je krenula u potragu za Jevrićem nakon što je došla do operativnih saznanja da je najvjerovatnije opljačkan, pa ubijen.

Na pod­ruč­ju bje­lo­polj­ske op­šti­ne, u di­je­lu Sli­je­pač Mo­sta, Bo­ji­šta, Ra­ki­te i da­lje do To­ma­še­va ju­če je or­ga­ni­zo­va­na op­se­žna po­li­cij­ska ak­ci­ja u ve­zi sa ne­stan­kom Mi­lo­ra­da Beć­ka Je­vri­ća (56). Ovaj pe­de­set­šes­to­go­di­šnji Bje­lo­po­ljac ne­stao je 27. ok­to­bra i od ta­da mu se gu­bi sva­ki trag.  Po­li­ci­ja je kre­nu­la u po­tra­gu za njim na­kon što je do­šla do ope­ra­tiv­nih sa­zna­nja da je Je­vrić naj­vje­ro­vat­ni­je opljač­kan, pa ubi­jen u tom re­jo­nu. To je sa­zna­la od jed­nog osum­nji­če­nog za vi­še raz­boj­ni­šta­va, a ko­ji je u svom is­ka­zu spo­me­nuo Mi­lo­ra­da Je­vri­ća. Po­li­ci­ja ni­je si­gur­na da li su tvrd­nje te oso­be isti­ni­te, ali je or­ga­ni­zo­va­la op­se­žnu po­tra­gu.


Na Sli­je­pač Mo­stu, na pro­ši­re­nju po­red ma­gi­stral­nog pu­ta pre­ma Moj­kov­cu, ju­če uju­tro bi­lo je par­ki­ra­no pet­na­e­sak po­li­cij­skih vo­zi­la, a pre­ko sto­ti­nu pri­pad­ni­ka Cen­tra bez­bjed­no­sti Bi­je­lo Po­lje, Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti Moj­ko­vac i Gra­nič­ne po­li­ci­je pre­tra­ži­va­lo je te­ren. Me­đu­tim, Je­vrić ni­je pro­na­đen ni na­kon vi­še­sat­ne pre­tra­ge.


– Ra­di­mo svoj dio po­sla u okvi­ru ak­tiv­no­sti pla­ni­ra­nih na pro­na­la­že­nju ne­sta­log Je­vri­ća. Ovo je jed­na u ni­zu ve­ćih ak­ci­ja ko­je smo pred­u­ze­li na­kon nje­go­vog ne­stan­ka. I da­lje će­mo spro­vo­di­ti is­tra­žne rad­nje i in­ten­ziv­no pre­tra­ži­va­ti te­ren – sa­op­štio je iz­vor iz po­li­ci­je.


Po­tra­ga na ovoj lo­ka­ci­ji usli­je­di­la je na osno­vu od­re­đe­nih in­di­ci­ja da je jed­no mla­đe li­ce iz­vr­ši­lo kri­vič­no dje­lo ubi­stvo iz ko­ri­sto­lju­blja. To li­ce je u okvi­ru is­tra­ge o ne­ko­li­ko kra­đa ko­je je iz­vr­ši­lo na ovom te­re­nu spo­me­nu­lo i da je Je­vrić opljač­kan. Ka­ko ni­je bi­lo ma­te­ri­jal­nih do­ka­za pro­tiv nje­ga, ovaj osum­nji­če­ni je pu­šten na slo­bo­du.
Na­kon što je po­li­ci­ji pri­ja­vljen nje­gov ne­sta­nak, Mi­lo­rad Je­vrić se po­tra­žu­je kao ne­sta­lo li­ce, a za njim je ras­pi­sa­na je i me­đu­na­rod­na po­tra­ga.


Ne­sta­nak Bje­lo­polj­ca ko­ji je va­žio za mir­nog i vri­jed­nog po­ro­dič­nog čo­vje­ka, po­li­ci­ji je po­sled­njih da­na ok­to­bra pro­šle go­di­ne pri­ja­vi­la nje­go­va kćer­ka Mi­le­na Je­vrić, po­što joj se ni­je ja­vio na te­le­fon pret­hod­ne no­ći, 30. ok­to­bra 2015. go­di­ne oko 22.20 ča­so­va. Ka­za­la je da je njen otac ne­stao tri da­na pri­je ne­go je pri­ja­vi­la nje­gov ne­sta­nak, tač­ni­je 27. ok­to­bra.


Iz Upra­ve po­li­ci­je su ra­ni­je sa­op­šti­li da je o ne­stan­ku oba­vi­je­šte­no Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Bi­je­lom Po­lju, a iz­vr­šen je i pre­gled vo­zi­la Je­vri­ća kao i ku­će u ko­joj je ži­vio. U okvi­ru is­tra­ge pre­tra­že­na je ši­ra oko­li­na i iz­vr­še­na pro­vje­ra na gra­nič­nim pre­la­zi­ma ko­jom je utvr­đe­no da ni­je re­gi­stro­van Je­vri­ćev pre­la­zak. Me­đu mje­ra­ma i rad­nja­ma ko­je su, u kon­sul­ta­ci­ji sa nad­le­žnim tu­ži­o­cem, iz­me­đu osta­log pred­u­ze­te su i iz­u­zi­ma­nje li­stin­ga po­zi­va, raz­go­va­ra­no je sa li­ci­ma sa ko­ji­ma je ko­mu­ni­ci­rao na dan ne­stan­ka kao i sa oso­ba­ma ko­je su ga vi­dje­le ili pri­mi­je­ti­le to­ga da­na. Nad­le­žnom tu­ži­o­cu je ta­ko­đe upu­đe­na ini­ci­ja­ti­va ko­jom su za­tra­že­na od­re­đe­na vje­šta­če­nja i iz­u­zi­ma­nje vi­deo-za­pi­sa sa od­re­đe­nih lo­ka­ci­ja.

Kom­ši­je i pri­ja­te­lji ne­sta­log Bje­lo­polj­ca, ko­ji su se na­kon mje­sec da­na od nje­go­vog ne­stan­ka oku­pi­li is­pred nje­go­ve ku­će na Ri­ba­re­vi­na­ma, tra­ži­li su od nad­le­žnih in­sti­tu­ci­ja da se  vi­še uklju­če u raz­ot­kri­va­nje ovog slu­ča­ja.
Tom pri­li­kom kom­ši­je i pri­ja­te­lji ne­sta­log Bje­lo­polj­ca tvr­di­li su da je Je­vri­ća ote­la or­ga­ni­zo­va­na kri­mi­nal­na gru­pa i da bje­lo­polj­ska po­li­ci­ja ne ra­di do­volj­no na nje­go­vom pro­na­la­že­nju.  Is­ti­ču i ka­ko su sa­mi pre­tra­ži­li oba­le ri­je­ka i obli­žnja mje­sta te da su nje­gov auto­mo­bi­l pro­na­šli u Ra­ko­nja­ma, u bli­zi­ni ko­ri­ta Li­ma.

(Dan)

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com