DRAMA U MELBURNU: Fernando Alonso doživio nesreću - Volim Podgoricu

DRAMA U MELBURNU: Fernando Alonso doživio nesreću

Počela je Formula 1! Velika nagrada Australije završena je pobjedom Nika Rozberga, koji je trku završio ispred Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetel.

Rozberg je ostvario rezultat od sat, 48 minuta, 15 sekundi, 565 i ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu, a 15. u karijeri.

Trka je mogla da se završi i tragično s obzirom na nesreću koju je doživio Fernando Alonso. Na prvi pogled je izgledalo veoma dramatično, ali je Španac uspio sam da izađe iz bolida. Incident se dogodio u 18. krugu.

Prekid je trajao oko 10-ak minuta posle sudara Fernanda Alonsa iz Meklarena i Estebana Gutijeresa iz Hasa. Alonso je želio da ga obiđe, ali je Gutijeres zakočio nešto ranije, pa ga je bivši svjetski šampion udario a zatim se zabio u ogradu.

Rezultat je bio totalno uništen bolid Meklarena koji je Alonso vozio. Kada je trka nastavljena Rozberg je bio nešto brži od ostalih, a u 24. krugu Raikonen je morao da odustane zbog požara na bolidu, pa je Rikardo preuzeo treće mjesto.

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

U 36. krugu Fetel je otišao na zamjenu guma, ali su mehaničari pogriješili prilikom zamjene prednje lijeve pa je Njemac ostao u boksu 5.6 sekundi i na stazu se vratio kao četvrti, a vođstvo je preuzeo Rozberg, ispred Rikarda i Hamiltona.

Hamilton je zatim pretekao Rikarda, a do kraja je uspio da se odbrani od napada Ferarija, pa je Mercedesov dvojac ostao na vodećim pozicijama.

Vozač Red Bula Danijel Rikardo zauzeo je četvrto mjesto, peti je bio Felipe Masa iz Vilijamsa, dok je šesto mjesto zauzeo Roman Grožan za debitantsku ekipu u Formuli 1 Has. Bodove su još osvojili Niko Hilkenberg iz ekipe Fors Indija, vozač Vilijamsa Valteri Botas, i vozači ekipe Toro Roso Karlos Sainc i Maks Verštapen.

Naredna trka u šampionatu voziće se 3. aprila za Veliku nagradu Bahreina.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com