EVO KAKO DA PRIVUČEŠ SREĆU: 8 koraka koji “RADE” - Volim Podgoricu

EVO KAKO DA PRIVUČEŠ SREĆU: 8 koraka koji “RADE”

Dan sreće obilježava se 20. marta širom svijeta. Idealna prilika da se podsjetimo savjeta u vezi sa tim – šta treba da činimo da bi sve radilo u našu korist.

Prvi korak do sreće – preuzmite odgovornost

Polazna tačka u ovom procesu je promjena mentaliteta, tako da se iz pozicije “žrtve” nađete u poziciji “pobjednika”. “Žrtva” je o ovom kontekstu osoba koja živi u ubjeđenju da se život “dešava”, a “pobjednik” – onaj ko kaže “stvoriću sebi život kakav želim i kakav zaslužujem”.

Drugi korak do sreće – definišite šta želite da postignete

Ako želite da imate sreće u poslu, neka vaš cilj bude jasno definisan: želite li novac, unapređenje, poštovanje kolega? Ako želite sreću u ljubavi, prvo morate biti načisto sa sobom šta to zapravo znači za vas. Stvari se uvijek u životu dešavaju dva puta: prvo kad o njima razmišljamo, i drugi put kada to o čemu sanjamo zaista i postignemo.

Treći korak do sreće – usmjerite pažnju

Usmjerite svoju energiju, i životnu i kreativnu, na ostvarenje onoga čemu težite. Ništa u životu neće vam pasti s neba, sve traži trud, pa i sreća.

Četvrti korak do sreće – oslobodite se tenzije

Ovo nije lako u današnje vrijeme, ali morate da kreirate sopstveno “mjesto za opuštanje”. Mentalno barem. Nemojte vezivati osjećanje lične ispunjenosti za materijalno. Kada smo veseli “bez razloga”, imamo unutrašnji osećaj mira i blagostanja, a onda nam sve što preduzimamo ide od ruke.

Peti korak do sreće – cijenite ono što imate

Budite zahvalni zato što ste zdravi, što imate porodicu, prijatelje, nekoga ko vas voli i koga vi volite. Ništa se u životu ne podrazumijeva, i zato ćete biti srećniji ako ne uzimate dobro zdravo za gotovo.

Šesti korak do sreće – nemojte sve analizirati do detalja

Prepustite se, neka vas ponekad vodi osjećaj da nešto treba ili ne treba da uradite, ne mora sve biti racionalno objašnjeno. Srećni ljudi puštaju srce da ih vodi.

Sedmi korak do sreće – ne prebacujte sebi zbog davnih grešaka

Oprostite sebi neuspjehe iz prošlosti. Ako ste ozlojeđeni i ljuti, male su šanse da primijetite sve ono što život čini lepim. Vježbajte praštanje. I počnite od sebe.

Osmi korak do sreće – radite na sebi

Čitajte. Putujte. Upoznajte nove ljude. Postavljajte pitanja i tragajte za odgovorima. Sreća i uspjeh dolaze iz stalnog učenja.

Prihvatite činjenicu da “nasumična sreća” ne postoji. Ne postoje “srećni” i “nesrećni” ljudi. Postoje samo oni koji se za svoju sreću bore, i oni kojima je lakše da odustanu.

(mondo.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com