HD LAKOVIĆ: Prodajemo svježe meso kontrolisanog kvaliteta - Volim Podgoricu

HD LAKOVIĆ: Prodajemo svježe meso kontrolisanog kvaliteta

Kompanija HD “Laković” uvozi i prodaje isključivo svježe meso i u svakodnevnoj je komunikaciji sa Veterinarskom inspekcijom, sa kojom ima odličnu saradnju i čiju, kako je kazao Dnevnim novinama u ime te kompanije Dejan Đurašković, pojačanu kontrolu u potpunosti podržava u cilju bezbjednosti građana.

“Meso koje se prodaje u našoj kompaniji nabavljamo od renomirnih proizvođača iz Srbije, Španije i Holandije. Takođe, svježe meso nabavljamo od domaćih kompanija, sa ciljem jačanja domaće proizvodnje i privrede Crne Gore”, istakao je Đurašković.

On naglašava da “svaku isporuku kontroliše Veterinarska inspekcija i na iste se rade analize, šta potvrđuju i nalazi ovlašćenih institucija države Crne Gore”.

“Naša kompanija uvozi i prodaje isključivo svježe meso. U skladu sa tim mogu reći da je meso koje se prodaje u našoj kompaniji visokog kvaliteta. Svi dobavljači svježeg mesa imaju sertifikate i rade po najstrožim evropskim standardima o kontroli kvaliteta”, tvrdi Đurašković.

On ističe da kompanija HD “Laković” posjeduje sve potrebne uslove za skladištenje, transport i distribuciju svježeg mesa do krajnjeg potrošača, u skladu sa HACCP standardima. Niske cijene svježeg mesa u toj kompaniji, tvrdi, ne uslovljava loš kvalitet, već isključivo borba na tržištu u želji da se izbore sa konkurencijom.

“Imamo svakodnevnu komunikaciju i odličnu saradnju sa Veterinarskom inspekcijom i u potpunosti podržavamo pojačanu kontrolu u cilju bezbjednosti građana”, zaključio je Đurašković. Podsjetimo, prema izvještaju Uprave za inspekcijske poslove o kontroli mesa, koji su Dnevne novine objavile prije nekoliko dana, nakon utvrđenih nepravilnosti u maloprodajnim objektima širom Crne Gore tokom prva dva mj eseca ove godine uništeno je 162,5 kilograma mesa, dok su zbog prisustva bakterije “listerija” u njeguškoj kobasici i sudžuku kompanije “Primato P” iz Danilovgrada, “Velmont” d.o.o. iz Podgorice i Klanica sa preradom “Burko” iz Bijelog Polja zaradile privremenu zabranu rada.

2 komentara

  1. Ali im je gotova hrana pokvarena, ne znam kako ih nije sramota! Ja sam kupila kod njih gotov grašak sa mesom i otrovala se, celu noć imala temperaturu i proliv, jedva sam se povratila u život aktivnim ugljem! Sram ih bilo!

  2. Ali im je zato gotova hrana pokvarena. Ja sam kod njih kupila gotov grašak sa mesom i otrovala se, celu noć imala temperaturu i proliv, jedva se povratila aktivnim ugljem. Sram ih bilo!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com